woningbouw

REGIO -  Van 18 tot en met 27 november 2020 organiseert de Provincie Gelderland de Gelderse Woonweek. Op verschillende momenten en manieren laat de provincie zien waar en hoe ze aan de slag gaat met de acties uit het Actieplan Wonen Onderwerpen die aan de orde komen zijn onder andere: een starterslening, financiële steun aan gemeenten om capaciteit of expertise in te zetten om woningbouw te versnellen, een nieuwe regeling voor collectieve wooninitiatieven, en inzicht in conceptbouw. Ook wordt aandacht besteed aan de complexe acties uit het Actieplan. Bijvoorbeeld: hoe wordt de samenwerking gestimuleerd tussen gemeenten en beleggers om te zorgen voor meer middenhuur. Of de verlammende werking van de stikstofvergunningen. Tijdens de Woonweek is er 1,5 week lang gelegenheid van elkaar te leren, (regionaal) nieuws uit te wisselen en elkaar, virtueel, de hand te reiken. Om daarna weer goed geïnformeerd en geïnspireerd aan de slag te gaan.

Digitaal maar divers

De Provincie Gelderland werkt aan een divers programma. Helaas kunnen de bedachte excursies en de (kleine) fysieke bijeenkomsten niet doorgaan. Maar verheug u op een Gelders Woonjournaal: presentator Angelique Krüger is niet vies van een goede discussie met haar tafelgasten. Misschien kiest u ervoor met een kop thee op de bank een podcast te luisteren. Sluit hoe dan ook aan bij een van de woonwebinars.

Meer informatie

Zet de Gelderse Woonweek in uw agenda en meld u alvast aan! Binnenkort ontvangt u dan een e-mail met de verschillende programmaonderdelen waarvoor u zich kunt inschrijven.

Op deze webpagina leest u meer over het programma van de Woonweek.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment