P1000933

- Door Alida Bosma - 

Zondagsrust ligt over het land. Mist hangt nog over het landschap en het is zo vroeg in de morgen aardig fris 8° geeft de thermometer aan. We kruipen diep in onze jassen en gaan aan de wandel. In het grasland langs het pad zien we prachtige kunstwerken van spinnen. Door de mist zijn ze goed zichtbaar. In de verte zien we het buurtschap Espelo, gemeente Holten. Espelo bestaat uit circa 150 boerderijen en is een hechte gemeenschap met een eigen volkslied , school en buurthuis. In juli vind daar het bekende Spolse volksfeest plaats. Ook is er de bekende cineast Bert Haanstra geboren. Zijn vader was hoofd van de school.

Fotoreportage

Op kaarten van rond 1600 is te zien dat zich, van buurtschap Espelo tot Lettele een moerassig gebied uitstrekte. Door het gebied loopt de Soestwetering. Deze ontspringt aan de voet van de Holterberg. 

Naarmate de dag vordert, breekt de zon af en toe door en stijgt de temperatuur. Het wordt een prachtige herfst dag, de bladeren beginnen al mooi te kleuren en de grond ligt bezaait met eikels, kastanjes en beukennootjes. Overal zien we prachtige verschillende soorten paddenstoelen staan.

We zijn niet de enige natuur genieters, veel kinderen en volwassenen met camera’s komen we tegen. Iedereen is op zoek naar paddenstoelen. Natuurlijk ontbreken ook de mountainbikes in het bos niet, dus het is oppassen geblazen.

Het is een prachtige etappe van Holten naar Lettele waarvan een groot deel over verharde weg gaat maar dat is niet storend.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment