auto

REGIO - Begin 2020 is de Provincie Gelderland samen met Natuur & Milieu met Auto van de Straat. gestart. Bewoners van deelnemende straten delen 6 maanden een elektrische auto. Door de ontwikkelingen rondom en gevolgen van het coronavirus lag het initiatief een tijd stil. Maar nu kunnen ze door!.Uiteraard met extra hygiënemaatregelen. Ook bieden ze iets extra’s: nazorg voor straten die geen deelauto krijgen.

Auto van de Straat

Met Auto van de Straat willen Gelderland en Natuur & Milieu het delen van een (elektrische) auto bevorderen. Ze vinden het belangrijk dat iedereen kennis kan maken met autodelen en elektrische auto's. Elektrische deelauto’s zijn schoner en verminderen het grondstofgebruik. Ook verbetert de eigen leefomgeving door een auto te delen. Bijvoorbeeld doordat er minder auto's op straat zijn. Met elke auto die verdwijnt komt er ruimte vrij voor kinderen om te spelen, om elkaar te ontmoeten, of om een moestuin te beginnen.

Aanmelden

Wilt u met uw buren een elektrische auto delen? Straten, buurten of wijken in Gelderland kunnen zich aanmelden voor deze actie. Dat kan wanneer de groep uit minimaal 10 deelnemers uit verschillende huishoudens bestaat. Aanmelden kan tot 1 december 2020 via het aanmeldformulier.

Vervolg

Uit de aanmeldingen worden 3 straten gekozen die 6 maanden een elektrische auto delen voor € 2,50 per uur. Alles daaromheen (auto, laadpaal, enzovoort) wordt geregeld. De deelnemers zorgen zelf voor zo veel mogelijk (online) publiciteit voor het delen van elektrische auto's. De straat die de deelauto het beste benut en daarover communiceert, mag de deelauto nog eens 6 maanden gebruiken.

Nazorg

Voor de straten die zich wel hebben aangemeld, maar geen deelauto krijgen, wordt een webinar aangeboden. Tijdens dit webinar krijgen ze tips en tricks over succesvol autodelen en kunnen ze vragen stellen. Met die kennis kunnen ze goed voorbereid aan de slag om zelf een deel-initiatief te starten.

Extra hygiënemaatregelen

De deelauto’s worden niet direct na elkaar door verschillende huishoudens worden gebruikt, maar dat zit voldoende tijd tussen. Ook lworden schoonmaakspullen bij de deelauto’s geleverd zodat de auto na gebruik extra schoongemaakt kan worden.

Meer informatie

ijk voor meer informatie over deze actie op de website van auto van de straat

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment