P1000293

- door Alida Bosma - 

We gaan van de paarse bloeiende heide en de bossen van de Veluwe naar het weidepolderlandschap met zijn slootjes en het mooie IJsselmeer. Het begin van onze wandeling is in Edam. In 1778 was er in Edam een bloeiende kaashandel. Dat is nu nog zo, we zien veel kaas winkeltjes in het centrum en ongelooflijk veel soorten kaas. We mogen zelfs proeven, maar kaas meenemen gaat niet. De rugzak is al zwaar genoeg en we hebben nog een lange weg te gaan. Met al dat water, de mooie bruggetjes de gevels van de huizen en de smalle steegjes  kan je in Edam wel een hele dag rond slenteren.

Foto's Alida Bosma

Over de dijk lopen we naar Volendam het is erg druk met toeristen. Het eerste wat we zien van Volendam zijn winkeltjes met souvenirs, patat en ijs. Wij haasten ons naar de veerboot die ons naar Marken gaat brengen. Voorzien van de verplichte mondkapjes komen we na een korte, maar mooie vaartocht op het eiland aan..

We verlaten ook hier het drukke haventje en wandelen over het eiland naar de vuurtoren. De Marker huisjes zijn van hout zoals elders in waterland en de Zaanstreek. De oudere huizen zijn zwart geteerd en de jongere groen geverfd met witte banden.

De wandeling naar de vuurtoren gaat langs de kust, eenmaal bij de toren houden we een korte pauze om te genieten en even tot de knieën in het water te gaan. Op de terugweg langs de andere kant van het eiland worden we omringd door wolken kleine vliegjes. Niet erg fijn om hier doorheen te lopen.

Terug bij de haven treffen wij het, de boot ligt net klaar voor vertrek. Vanaf Volendam gaan we met de fiets naar de auto en vertrekken vanaf daar naar het hotel waar we gebruik maken van zwembad en sauna.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment