speulde

- Door  Alida Bosma - 

Vanaf het land  goed Staverden loopt het “Speuldepad”. Het klompenpad is 16 km,  maar kan ook in 9 of 13 km gelopen worden. Het landgoed met  het kasteel Staverden stamt waarschijnlijk uit de 12e eeuw. Het landgoed Staverden is nu in het bezit van Gelderslandschap en kastelen. De prachtige tuinen en omgeving met zijn wandelpaden nodigen uit tot een bezoek.

Fotoreportage

We besluiten het speuldepad te gaan lopen en kiezen voor de 13 km. Het is druk op het landgoed, fietsers en wandelaars en zon genieters op de vele bankjes. Als we eenmaal het kasteel met de vele bezoekers verlaten hebben, komen we in  een prachtige bosgebied met grote oude beuken ,  met hier en daar grillige beekjes met helder water.

De route gaat verder door een gemengd bos, afgewisseld met heidevelden. De heide bloeit nog prachtig paars maar is al wel over zijn hoogte punt heen. De route gaat verder over smalle paadjes, langs grasland en, net als we denken we zijn er bijna zijn, gaan we verder door een groot heide gebied.

Om wat energie op te doen willen we graag even zitten, maar bankjes zijn op dit pad bijna niet aanwezig  , als we dan een bankje zien is het bezet. Uiteindelijk gaan we zitten op een overstapbruggetje, ook prima merken we!

Aan de oever van een beekje bewonderen we de imposante wortels van de beuken, die er staan! Dikke klimopwortels zitten er als slangen omheen gedraaid, een prachtig gezicht.

Het Speulde klompenpad is een schitterende wandeling door een afwisselend landschap.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment