Omleiding Elburgerbrug

ELBURG - De Elburgerbrug tussen Dronten en Elburg is door werkzaamheden afgesloten van maandag 31 augustus 06.00 uur tot en met vrijdag 4 september 06.00 uur.

De omleidingsroutes voor het autoverkeer worden aangegeven met borden. Er zijn twee routes. De noordelijke route loopt via de N50 langs Kampen . De zuidelijke route loopt via de A28 langs Harderwijk. (Brom)fietsers en voetgangers kunnen de brug via het fietspad aan de westzijde (Harderwijkse kant) oversteken.

Scheepvaart

Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren, wordt de brug van maandag 31 augustus tot en met donderdag 3 september 2020 geopend tijdens bloktijden. De bloktijden zijn van 06.00 tot 07.00 uur, 12.00 uur tot 13.00 uur en van 18.00 uur tot 22.00 uur. Vanaf vrijdag 4 september 2020 gelden de normale bedientijden. Scheepvaart met een doorvaarthoogte tot 5,40 meter kan de brug wel passeren. Meldt u maximaal één uur van tevoren telefonisch aan bij de bediencentrale via 0320 - 767 610.

Werkzaamheden

In de zomer van 2018 is het asfalt op de aanbruggen, de delen aan beide kanten van het brugval, voorzien van nieuw asfalt. De zomer van 2018 was erg warm en dit heeft er waarschijnlijk voor gezorgd dat het asfalt niet goed is gehecht aan de betonnen ondergrond. Bij recente controles is gebleken dat het asfalt vrijwel los van de ondergrond ligt. Dit vraagt om herstel op korte termijn en in ieder geval voor de wintermaanden. Voor dit herstel wordt de brug vier dagen afgesloten voor het (vracht)autoverkeer. De los liggende asfaltlaag wordt volledig verwijderd en opnieuw aangebracht door een bedrijf dat gespecialiseerd is in het aanbrengen van asfaltslijtlagen op betonnen brugdelen. Tijdens eerdere werkzaamheden konden de auto's en fietsen aan de polderzijde van de brug geparkeerd worden. Ook nu is dit mogelijk.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment