P1140010

- Door Alida Bosma -

Tijdens onze rustdag in de B&B hebben we volop genoten van het strand bij Callantsoog. Prachtige wolken, woeste golven, stuivend zand en de zon. Goed uitgerust gaan we onze tocht om het IJsselmeer vervolgen.Voor bos en heide mensen blijft het IJsselmeer een prachtig schouwspel met al zijn watervogels, strandjes, zeil- en motor bootjes  en watersportliefhebbers. Plezierige bijkomstigheid is, dat als je warme voeten hebt of zin hebt om te zwemmen, zo het water in kunt.

Fotoreportage

Bij Andijk gaat de route over de dijk, waar grote wolken muggen ons plagen. Niet praten of de mond open doen, anders hap je muggen. De lucht is grijs en de temperatuur 16° niet zo aangenaam dus. De velden staan vol met mooie gekleurde pioenrozen.  Geen wonder dat er veel bloemstalletjes staan met "Pioenrozen te koop".

We komen langs gemaal Grootslag. Grootslag was vroeger een polder dat bestond uit vele kleine percelen. Omgeven door talrijke sloten en rietvelden. In de jaren 70 veranderde dat. Nu vindt er door de vruchtbare grond veel tuinbouw plaats.

Manlief heeft erg veel last van hooikoorts van het bloeiend  gras en de pluizen die uit de wilgen komen. We besluiten daarom om het er maar eens lekker van te nemen. Schoenen uit en pootje baden in het IJsselmeer. We genieten van de rust en de talloze watervogels.

In Medemblik lopen we langs kasteel Radboud en langs de haven. En bewonderen daar de enorme vloot aan zeil- en motorjachten. Over de dijk lopen we naar het gemaal Lely. Waar onze wandeling voor vandaag eindigt.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment