P1130819

- door Alida Bosma -

Er hangt een mist over de Veluwe, maar richting Muiden schijnt het zonnetje al volop. We beginnen te wandelen waar vroeger de kruitfabriek Krijgsman was gevestigd. Maar wegens ontploffingsgevaar is deze uit de stad verbannen. Nu vindt daar nieuwbouw plaats. We zien er twee bedrijfsauto’s staan van bekende ondernemers uit Oldebroek . Mooi om te zien. Indrukwekkend is fort Muiden waar we langs gaan. Fort Muiden is een van de 42 forten van “de stelling van Amsterdam”. We lopen langs het Gooimeer over de dijk, waar schapen en koeien liggen te luieren.

Foto's Alida Bosma

We krijgen een app binnen van oudste zoon die de dag ervoor heeft gewerkt bij de elektriciteit centrale waar we langslopen. Nu zit hij aan de andere kant van Amsterdam. Jammer we hebben elkaar mis gelopen. De Diemerzeedijk is door het Amsterdamrijnkanaal, in 1892, afgesneden van het achterliggende polder landschap. Het is een sterk vervuild gebied met veel  gif dat moest worden opgeruimd. Dat is niet gedaan. Het is nu afgedekt met een dikke laag zand en er is een park van gemaakt. We lopen over het langste voet- en fietsgangersbrug van Nederland, “de Nesciobrug” en komen zo in het Flevopark.

Daarna door de Indische buurt, achter Artis langs en verder naar het Centraal Station. We steken met het pontje het IJmeer over en verlaten zo de drukte van de stad. We slaken een diepe zucht, wat een stad. Vol leven, vol met gehaaste mensen, verschillende kleuren, geuren, kleding, fietsen en andere voertuigen en net even anders dan in Oldebroek. Ze hebben allemaal een telefoon in de hand of een oortje in. Maar ze zitten ook ontspannen in het park of op de kade. Wat een gezelligheid.

Dat hebben we dan in Oldebroek dan weer niet. Dat is heel jammer. Het was een mooie wandeling, maar heel anders dan we gewend zijn. Op de terugweg naar huis gaan we bij strand Horst even ouderwets pootje baden en bijkomen van al die drukte

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment