P1130226

- Door Alida Bosma -

Prachtige wolken en een helder zicht tot aan de einder. Een Hollands plaatje. Even na Hindeloopen gaan we weer de dijk op. De wandeling leidt naar de monding It Soul, het vaarwater naar de binnenstad van Workum. Al in de 14e eeuw was Workum een bekende handelsstad. Bij de oude Zeesluis ligt scheepstimmerwerf “de hoop”, die al sinds de 17e eeuw in bedrijf is.In de oude binnenstad bewonderen we de mooie hals en trapgevels. Opvallend zijn de aannemersbusjes die door de hele stad staan. Overal zijn ze, zo lijkt het, aan het renoveren..

Foto's Alida Bosma

 

Na Workum lopen we over een smal, oud kerkpad door een schitterend weidegebied. De acht kleine witte bruggetjes steken prachtig af in al het groen om ons heen.

Als we even later weer de dijk op gaan zien we in de verte het IJsselmeer. In de natte weilanden daarvoor zien we waar het gebied bekend om is, grote groepen ganzen. We wandelen verder en komen door Ferwoude. Daar bewonderen we een prachtig oud kerkje uit 1767.

Overal heerst rust in dit mooie uitgestrekte gebied. Koeien liggen te herkauwen in een kruidig en fleurig Weideland. In de verte blaft een hond en een poes kijkt nieuwsgierig boven het lange gras uit, naar de twee vreemdelingen uit Wezep. Het is Genieten in Friesland. We overnachten in een hotel in Makkum waar we de enige gasten zijn. Lekker rustig en ontbijt op bed.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment