VIO

Keukenhof wil zoveel mogelijk mensen de beelden van het bloeiende park laten zien. Het park is daarvoor een unieke samenwerking aangegaan met violiste Rosanne Philippens. In een 5 minuten durende video laat Rosanne zien en horen hoe zij de zonsopgang omarmt in een kleurrijk Keukenhof.

“Met deze video laten we mensen kennis maken met iets dat wat verder van hun belevingswereld staat”, aldus Bart Siemerink, directeur van Keukenhof. “Bloemen, kleuren en muziek hebben veel invloed op het humeur van mensen. Met de combinatie van kleurige bloemen en de ontroerende vioolmuziek van Rosanne Philippens willen we mensen laten genieten.”

Het eerste uur zonlicht van de dag wordt ook wel het magische uur of het gouden uur genoemd. Om 6 uur in de ochtend speelde Rosanne Philippens in Keukenhof de sonate No. 5 voor viool van de Belgische violist-componist Eugene Ysaÿe. Philippens: “De 5e sonate van Ysaÿe heeft als bijnaam ‘De zonsopgang'. Je hoort in dit stuk de wereld langzaam lichter worden: de bloemen gaan open en de dieren ontwaken. Uiteindelijk, aan het eind van het stuk, hoor je de zon over het land stralen. Prachtig hoe het Ysaÿe lukt dit allemaal in noten uit te drukken!”

De video is onderdeel van de campagne ‘Keukenhof virtueel open’. Keukenhof deelt iedere week via haar socialmediakanalen hoe het park in bloei staat en medewerkers laten via video's hun favoriete plekken zien. Eerder deelde het park al een 360 graden video van bijna 9 minuten.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment