Isala entree

ZWOLLE - De afdeling Nefrologie van Isala organiseert op maandag 27 januari van 17.15 tot 19.00 uur een patiëntenbijeenkomst over chronische nierschade. Hoe kunt u omgaan met klachten bij een verminderde nierfunctie en hoe kunt u ze eventueel voorkomen? In Nederland hebben ongeveer 1,7 miljoen mensen chronische nierschade. Nierschade kan ontstaan door een nierziekte. Door een hoge bloeddruk en diabetes. Maar ook uw levensstijl of medicatiegebruik heeft invloed. Er zijn symptomen en klachten die kunnen wijzen op nierschade. Helaas merkt u daar in het begin niet veel van. U komt er vaak pas achter als de nieren al ernstig beschadigd zijn. 

Nierschade heeft grote invloed op uw leven. Veelvoorkomende klachten zijn moeheid, veranderde of verminderde eetlust, jeuk, spierkrampen en tintelingen in benen en voeten. Het kan soms erg lastig zijn om goed met de klachten om te gaan. Het kan u enorm helpen wanneer u weet hoe u nieren werken, welke symptomen en klachten bij nierschade voorkomen. En wat u ertegen kunt doen.

Tijdens de bijeenkomst geven nefroloog dr. F. Waanders en verpleegkundig specialist J.T. Slegten u uitgebreide uitleg en kunt u vragen stellen aan hen en aan elkaar.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar secretariaat.nefrologie@isala.nl. Vermeld hierbij met hoeveel personen u naar de bijeenkomst komt. Er is plek voor 30 personen.

Voor wie

Patiënten met chronische nierschade. Uw partner of familie is ook van harte welkom.

Kosten

Aan uw deelname zijn geen kosten verbonden.

Locatie

Isala, locatie Zwolle
Gebouw C, Meetingroom 
Dokter Spanjaardweg 29
8025 BT Zwolle
Routebeschrijving

Meer informatie

J.T. Slegten, verpleegkundig specialist
j.t.slegten@isala.nl
(038) 424 55 44

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment