wolf

VELUWE - Eind maart 2020 zal bij Uitgeverij Gelderland (Epe) het boek getiteld: Wolven op de Veluwe. Geschiedenis en terugkeer van de wolf verschijnen. Het boek behandelt de geschiedenis tussen mens en wolf, steeds in relatie tot de Veluwe. Zo wordt onder de jacht  op het dier en de Veluwse wolvenplaag van 1590-1625 behandeld. Het is een verhaal waar de mens de wolf uiteindelijk uitroeide. Waar werd in de 19e eeuw de laatste wolf in Nederland gedood? Alvast een tipje: niet op de plek waarvan dat over het algemeen wordt aangenomen. Ook de folklore en herinneringen aan de wolf worden beschreven, zoals wolventoponiemen op de Veluwe.

Het tweede deel van het boek handelt over de discussie of Nederland wel geschikt is voor in het wild levende  wolven. Uiteindelijk kwam de wolf uit zichzelf om zich op de Veluwe te vestigen. Dat leidde in 2019 tot vrijwel wekelijks berichten, discussie, en allerlei activiteiten. Ook komen er deskundigen aan het woord.

Het boek zal rijkelijk geïllustreerd zijn en bevat afbeeldingen van (oude) gravures, foto's, kaarten en andere 'wolvenzaken'. Voor een voorinschrijving - zonder enige verplichting - kunt u een mail zenden aan de auteur: evert55jonge@hetnet.nl.  U krijgt dan t.z.t. een mail over het boek.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment