JAN

ELBURG - Een concert met muziek van Samuel Scheidt, Philip Pool en Hugo Distler, maar óók met eigen composities van de organist. Het belooft een bijzonder concert te worden op zaterdagmiddag 23 november in het Orgelmuseum van Elburg. Jan Willem Achterkamp is een veelzijdig musicus: hij studeerde solozang aan het Sweelinckconservatorium in Amsterdam; later volgde hij lessen in compositie en orgel. Ook haalde hij zijn diploma aan de Nederlandse Beiaardschool en is in die hoedanigheid sinds 2012 stadsbeiaardier van Deventer én bespeelt de beiaard van de Nyenrode Business Universiteit in Breukelen.

Voor orgel componeerde hij negen werken, maar ook schreef hij werk voor piano, koor, kamermuziekensembles en beiaard.

Tijdens het concert in het Orgelmuseum zal hij naast werk van de eerder genoemde componisten een aantal eigen werken spelen. Eén ervan is opgedragen aan Pieter Leeflang, de zoon van de orgelbouwer die het grote Leeflangorgel in het museum ooit bouwde en waarop Achterkamp deze middag zijn concert ten gehore zal brengen.

Het concert op zaterdag 23 november begint om 16.00 uur; de concertzaal van het museum is vanaf 15.30 uur open. De toegang is gratis. Na afloop kan een vrijwillige bijdrage gegeven worden voor het onderhoud van de historische orgels van het museum.

Bezoekers van het concert mogen uiteraard ook het museum bezoeken, maar daarvoor is de normale entreeprijs van 7 euro verschuldigd. Museumkaarthouders hebben gratis toegang tot het museum en dat geldt ook voor kinderen tot en met 12 jaar. Het museum is open van 11.00-17.00 uur.

Adres: Van Kinsbergenstraat 5, Elburg.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment