seijbel

ELBURG - De advents- en kersttijd staat ieder jaar garant voor vele concerten, zangavonden en andere muziekuitvoeringen. Over de speciaal voor de kersttijd geschreven muziek, een fenomeen dat teruggaat tot zeven eeuwen geleden, houdt conservator van het Orgelmuseum en oud-organist Maarten Seijbel een lezing in het Orgelmuseum.

Bij geen enkel ander kerkelijke feest uit de christelijke traditie wordt zoveel gemusiceerd als rond het kerstfeest. Dat is in Europa al eeuwen zo. Maarten Seijbel zal hierover spreken in de Boonzaal van het Orgelmuseum op vrijdagavond 29 november, vanaf 19.30 uur. Het belooft een interessante en sfeervolle avond te worden, met veel mooie luisterfragmenten.

Het museum is open vanaf 19.00 uur en de toegang tot de lezing is gratis. Van tevoren wel graag even aanmelden, zodat het museum weet op hoeveel toehoorders zij kan rekenen. Dat kan tot twee dagen voor de lezing, via info@nationaalorgelmuseum.nl of 0525 68 4220 (tijdens openingstijden van het museum). Aanmelding via de balie van het museum kan uiteraard ook.

Adres van het museum: Van Kinsbergenstraat 5, Elburg. Parkeren kan gratis, op de ruime parkeerplaats vlak voor het historische centrum gelegen. Vanaf daar is het circa vijf minuten lopen naar het museum.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment