alg Brummen ven Voorstonden

en helpen de Veluwe mooier te maken

Op de Veluwe hebben ze heerlijk kraanwater uit lokale Veluwse bron. Toch wordt er hier in restaurants nog veel gebiedsvreemd bronwater uit flesjes geschonken. Het Veluwefonds wil hier samen met KRNWTR wat aan doen! Samen bieden zij restaurants op de Veluwe mooie producten waaruit zij echt Veluws water kunnen serveren. Het Veluwefonds en KRNWTR delen de visie dat kraanwater uit lokale Veluwse bron net zo lekker is als bronwater dat verpakt en vervoerd moet worden. Vanuit die gedachten zetten Veluwefonds en KRNWTR zich samen in om restaurants op de Veluwe te bewegen Veluws water te serveren.

Veluws water is duizenden jaren oud en gezuiverd door een meer dan 100 meter dikke zandbodem. Het is licht mineraal houdend, bevat weinig kalk en is helder van kleur en zacht van smaak. Tijdens de KRNWTR-wards 2019 werd het lekkerste kraanwater van Nederland verkozen. Hier werd kraanwater uit twintig grote steden uit Nederland geproefd en beoordeeld door een deskundige jury. Er waren ook vijf bronwaters uit fles aanwezig, voor 100% van de proevers was het niet mogelijk om de vijf mineraalwaters eruit te pikken.

De unieke KRNWTR-tappunten zijn van duurzame materialen zoals bamboe & staal, en maken het gemakkelijk gefilterd, gekoeld en bruisend kraanwater te tappen. Een deel van de opbrengst van dit kraanwater wordt gedoneerd aan Veluwefonds ten behoeve van investeringen in de Veluwse natuur. Op deze manier nemen de deelnemende restaurants verantwoordelijkheid voor de Veluwse natuur en kunnen zij zich profileren als maatschappelijk verantwoorde Veluwse ondernemer. Op de website veluwswater.nl is binnenkort te zien welke restaurants deelnemen en aan welke projecten het gedoneerde geld wordt besteed.

Het Veluwefonds

De Veluwe is een van de aantrekkelijkste gebieden van Nederland en heeft naast negentien andere gebieden de bijzondere status ‘Nationaal Landschap’. Veluwefonds zet zich in voor een duurzame ontwikkeling van dit unieke gebied, zodat hier langdurig en met plezier gewoond, gewerkt en gerecreëerd kan worden.

KRNWTR

KRNWTR is een Social Enterprise en zet zich in tegen de zinloze verspilling door transport en gebruik van eenmalige verpakkingen van water. KRNWTR promoot het drinken van kraanwater door het leveren van unieke watertappunten (voor gekoeld, gefilterd plat en bruisend water), design karaffen, glazen, waterflessen en natuurlijke siropen.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment