Afbeelding PIE lokaal

ELBURG – Na een jaar van voorbereiding en uitvoering wordt op 8 november de vernieuwde, moderne leerwerkruimte PIE (Produceren, Installeren en Energie) heropent. Een groot aantal plaatselijke bedrijven heeft met middelen en uren geïnvesteerd in het lokaal. De mooie, hypermoderne ruimte werd getekend door Jaap Slaa van architectenbureau Slaa & Van Asselt. Wilco Leeflang, locatiedirecteur Oostenlicht, is trots op het resultaat: “Samenwerking met en het investeren van bedrijven is super belangrijk en daar steken we veel tijd en energie in. De snelheid van ontwikkelingen in de techniek wordt steeds hoger. Onderwijs moet afgestemd zijn en blijven op wat het regionale bedrijfsleven vraagt. Oostenlicht is één van de weinige scholen in de regio die techniekonderwijs op hoog niveau wil blijven bieden. Modern onderwijs dat enerzijds aantrekkelijk is voor onze leerlingen en anderzijds aansluiting geeft op wat regionale bedrijven nodig hebben”.

Auke Oosten, docent en aanjager van het project, vult aan: “We zijn als school en als docenten erg blij om in deze mooie omgeving te kunnen werken. Het is fijn voor onze leerlingen en het komt de onderwijskwaliteit ten goede. De leerlingen zijn enthousiast. Deze samenwerking zorgt er uiteindelijk voor dat meer leerlingen voor techniek kiezen. Met name om dat laatste staat het bedrijfsleven te springen”.

Leeflang: “We hebben in verbinding met het lokale technische bedrijfsleven en het MBO nagedacht hoe we techniekonderwijs in de toekomst willen blijven aanbieden en een doorlopende leerlijn garanderen. Door het bedrijfsleven in de school te halen, maar ook onderwijsactiviteiten bij bedrijven vorm te geven, zorg je voor een betere aansluiting. In dit kader is, samen met het bedrijfsleven, gestart met het transformeren van ons verouderde Electro en Metaal-lokaal naar een uitdagend en modern PIE (Produceren, Installeren en Energie) lokaal waar onze leerlingen ervaringen opdoen met facetten van de Elektrotechniek, Installatietechniek en Metaaltechniek.”

Een groot deel van de verbouwing lag in handen van het bedrijfsleven en machines en materiaal is ook door het bedrijfsleven gefinancierd. “Ik wil hierbij expliciet mijn dank uitspreken aan een aantal sponsoren en bedrijven die schenkingen hebben gedaan. Zonder de firma’s HulstFlier, Machine Fabriek Elburg, De Groot Installatiegroep en Hellebrekers waren we niet zover gekomen. Ook de opleidingsfondsen voor de metaal, elektro en installatietechniek zijn aangesloten; zo ontstaat een sterke verbinding tussen onderwijs en bedrijfsleven”, besluit Leeflang zijn verhaal.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment