gerben

ELBURG - Gerben Mourik staat alom bekend als meesterimprovisator. Zaterdag 9 november speelt hij in het Orgelmuseum.   Mourik behaalde zijn master Uitvoerend Musicus (met als hoofdvakken orgel & improvisatie) aan het Brabants Conservatorium te Tilburg. Hij heeft een actieve concertpraktijk waarbij twee elementen in het middelpunt staan: het promoten van Nederlandse muziek, en de kunst van het improviseren. Als organist was hij werkzaam in Rotterdam en Klundert. Sinds 2006 is hij organist van de Grote- of St. Michaëlskerk te Oudewater, en sinds 2013 tevens stadsorganist van deze plaats. In deze kerk heeft hij ook een lespraktijk voor organisten.

Gerben nam deel aan diverse improvisatieconcoursen en behaalde de 1e prijs op het Nationale orgelimprovisatieconcours te Zwolle (2003). In 2005 won hij de 1e prijs op het internationale orgelimprovisatieconcours te St. Albans (UK). In 2008 won hij het Internationaal Improvisatieconcours te Haarlem; de jury kende Mourik deze prijs unaniem toe.

Uiteraard heeft een organist die bekend staat om zijn fabelachtige improvisatietalent, ook in Elburg improvisaties op het programma staan. Daarnaast zal Mourik werk spelen van John Stanley, Piet Post, Hans-Friedrich Micheelsen en Helmut Walcha. Het belooft een bijzonder interessante middag te worden.

Het concert op het Leeflang-Boonorgel begint om 16.00 uur; de concertzaal van het museum is vanaf 15.30 uur open. De toegang is gratis. Na afloop kan een vrijwillige bijdrage gegeven worden voor het onderhoud van de historische orgels van het museum.

Bezoekers van het concert mogen uiteraard ook het museum bezoeken, maar daarvoor is de normale entreeprijs van 7 euro verschuldigd. Museumkaarthouders hebben gratis toegang tot het museum en dat geldt ook voor kinderen tot 12 jaar. Het museum is open van 11.00-17.00 uur.

Adres: Van Kinsbergenstraat 5, Elburg.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment