Geert Jan Pottjewijd

ELBURG - In de najaarslezingenserie van het Orgelmuseum staat de orgelrijkdom in de noordelijke en oostelijke provincies centraal. Op zaterdag 2 november zal Geert Jan Pottjewijd spreken over de onverwachts rijke orgelschatten van Drenthe. Drenthe is voor veel orgelliefhebbers ‘terra incognita’. De meeste orgelenthousiastelingen zullen niet verder komen dan Anloo, Meppel, Roden en Peize. Toch heeft ook Drenthe een rijke orgelgeschiedenis. Weliswaar niet een ‘eigen’ orgelgeschiedenis, omdat zich nauwelijks orgelmakers in Drenthe hebben gevestigd, maar er zijn toch veel prachtige en vooral onbekende orgels te vinden.

In deze lezing doet Geert Jan Pottjewijd de charme van het Drentse orgellandschap uit de doeken.

Pottjewijd is organist in Westerbork, Diever en Dwingeloo. Historisch onderzoek doet hij naar de orgels in Drenthe, maar ook de orgels van orgelbouwers Standaart en N.A. van Dam.

Hij is actief betrokken bij de website van de vereniging voor organisten en kerkmusici, hetorgel.nl.

Pottjewijd zal zijn lezing ondersteunen met beeldmateriaal een muziekfragmenten. De lezing op 2 november begint om 14.00 uur en duurt inclusief een pauze tot circa 16.00 uur. De toegang is gratis, met een vrijwillige bijdrage voor de onkosten.

Aanmelden kan tot twee dagen voor de lezing via info@nationaalorgelmuseum.nl of telefoonnummer 0525 68 4220 (Orgelmuseum)

.De eerstvolgende lezing:

7 december - Orgelhistorie van Overijssel door Maarten Seijbel

Alle lezingen worden gehouden in de Boonzaal van het Nationaal Orgelmuseum, Van Kinsbergenstraat 5 te Elburg.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment