IMG 0112

ELBURG - Op zaterdag 2 november houdt de  Klavarvereniging Nederland  (KVN)een Regio-Ontmoetingsdag in ’t Huiken in Elburg.  Iedereen is welkom : inloop met koffie en thee vanaf  9:30 uur. De dag duurt tot 16:00 uur. Deze dag wordt voor zowel  leden als niet-leden georganiseerd  met als doel om mensen bij  elkaar te brengen, die musiceren met het muziekschrift Klavarskribo of dat willen gaan doen.  Dit  muziekschrift – een Nederlandse uitvinding uit 1931 is uitstekend geschikt om alle muziek weer te geven  voor toetsinstrumenten die al beschikbaar is in het traditionele muziekschrift.  Een flink deel van deze muziek is ook beschikbaar in Klavar.

Omdat alle noten een vast plek op de notenbalk hebben, zijn voor het spelen geen kruizen, mollen en herstellingstekens nodig. Wilt u dit toch weten, dan kunt u uiteraard altijd de uitgave in trad. notenschrift er naast leggen.

Er wordt deze dag twee keer een presentatie gegeven, waarin u kennis kunt maken met het Klavar-muziekschrift.  Van 10:30 uur – 11: 15 uur en van  14:00 -15:45 uur.

Speciaal voor de liefhebbers van kerkorgels is er een bezoek aan het Nationaal Orgelmuseum gepland en een bezoek aan het orgel in de Grote Kerk, waarop door diverse leden van de KVN gespeeld wordt.

Daarnaast is er een  workshop klassiek ensemble-spel. Ook is er een professionele pianodocente , die tijdens een gastles  allerlei tips geeft om je pianospel te verbeteren. Bovendien ontmoeten enkele accordeonspelers elkaar. Er is  zowel nieuwe als gebruikte bladmuziek “in Klavar” te koop.

Er is voor sommige workshops nog plek om u op te geven. Dit kan tot uiterlijk  27 oktober. Mocht u ook gebruik willen maken van de lunch à 5 Euro, dan moet u dit beide even doorgeven aan :  publiciteit@klavarvereniging.nl

Kom het zien en ervaren op  zaterdag 2 november en misschien pakt u voor het eerst of opnieuw de prachtig hobby van  het bespelen van  een piano, orgel, of accordeon op.

Wilt u meer weten over deze dag ? Bezoek onze website :  www.klavarvereniging.nl en klik op de knop “Nieuws uit de KVN”.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment