gerrit

HEERDE – Op zaterdag 19 oktoberis iedereen welkom op het Erf van Daendels in Heerde.  In 1802 startte generaal H.W. Daendels de ontginning van de heidevelden van de Noord-Veluwe. Hij bouwde een boerderij op deze plek die daarom het Erf van Daendels wordt genoemd.  Oudere bebouwing staat er niet meer maar de voormalige schapenschuur is pas geleden opgeknapt. Het is een prachtige ruimte geworden om natuurliefhebbers te ontvangen. Ook gaat de schuur functioneren als startpunt voor excursies in De Dellen, inclusief die naar de Wild Observatie Post.

Er staat een kopje thee of koffie klaar en voor de kinderen is er limonade. Een mooi moment om de ruimte en de prachtige natuur rondom het Erf van Daendels te ontdekken. De aanwezige boswachters vertellen er meer over en nemen bezoekers mee voor een heerlijke wandeling. Voor kinderen van 4 tot 10 jaar zijn er leuke en leerzame activiteiten in de natuur.

Locatie: Parkeerplaats Erf van Daendels aan de Nieuwe Zuidweg. Komend vanaf de A50, afslag 29, (Heerde, Wezep) houdt richting Wezep aan. Na ca. 300 meter linksaf de Nieuwe Zuidweg op en volg deze ongeveer 3,5 km tot de parkeerplaats links. De ontvangstruimte Erf van Daendels is geopend van 11.00 tot 15.00 uur. Wandelingen met de boswachters starten regelmatig. Deelname: gratis. Reserveren is niet nodig. Informatie: Anja Kwakkel, tel.06-25488561

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment