inge

ELBURG - Ingeborg van Dokkum is een graag geziene organiste in het Orgelmuseum. Zaterdag 12 oktober kunnen bezoekers weer naar een prachtige uitvoering van haar luisteren. Ingeborg van Dokkum-Prins is een van de vaste concertorganisten in het museum. Ze studeerde Orgel aan de conservatoria van Alkmaar en Den Haag, waar ze onder meer les kreeg van Hans van Nieuwkoop en Jos van der Kooy. Momenteel is Van Dokkum cantor-organiste van de Dorpskerk in Bathmen. Ze heeft een uitgebreide lespraktijk en begeleidt diverse koren.

Van Dokkum heeft een mooi programma samengesteld, met muziek van Mozart, Buxtehude, Hindemith en J.S. Bach, onder meer zijn ‘Allein Gott in der Höh sei Ehr’ (BWV 662). Het concert op het Leeflang-Boonorgel begint om 16.00 uur; de concertzaal van het museum is vanaf 15.30 uur open. De toegang is gratis. Na afloop kan een vrijwillige bijdrage gegeven worden voor het onderhoud van de historische orgels van het museum.

Bezoekers van het concert mogen uiteraard ook het museum bezoeken, maar daarvoor is de normale entreeprijs van 7 euro verschuldigd. Museumkaarthouders hebben gratis toegang tot het museum en dat geldt ook voor kinderen tot 12 jaar. Het museum is open van 11.00-17.00 uur.

Adres: Van Kinsbergenstraat 5, Elburg.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment