provincie

VELUWE - Keolis Nederland verzorgt vanaf december 2020 het busvervoer op de Veluwe, in Midden-Overijssel en in Apeldoorn en Zwolle. Lelystad en regio IJsselmond komen daar later bij. Dit is het resultaat van de eerste gezamenlijke openbare aanbesteding door de 3 provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel. Bij de aanbesteding hebben we vooral aandacht besteed aan schoner busvervoer, verbetering van de dienstregeling én service aan de reiziger. Reizigersorganisaties dachten mee over de criteria van de aanbesteding.

 

Wie gaat de bus rijden from Provincie Gelderland on Vimeo.

Waarom Keolis Nederland  

De reizigers gaan erop vooruit doordat Keolis Nederland meer dienstregelingsuren aanbiedt voor het bedrag dat de provincies beschikbaar stellen. Zo wordt de bereikbaarheid van de steden en dorpen verbeterd. Voor reizigers komen er ook speciale productformules waaronder ComfortRRReis op vier Hoogwaardig Openbaar Vervoer assen. In de schoolvakanties rijden er altijd minder bussen. Deze periode wordt nu korter, wat goed nieuws is voor de forenzen.

Duurzamer

Vanaf het begin dat Keolis Nederland het vervoer overneemt, komen er schone voertuigen. Zo draagt Keolis bij aan de ambities van de provincies om de CO2 uitstoot door het openbaar vervoer terug te dringen. Op diverse bushaltes komen reisinformatiepanelen die op zonne-energie werken.

Service aan de reizigers

Op diverse stations komt een moderne haltezuil met een touchscreen. Hier kunnen mensen informatie krijgen over de busdienst én ook over andere mobiliteitsdiensten en de omgeving. In Apeldoorn, Lelystad en Zwolle komen servicewinkels voor persoonlijk klantcontact. De voertuigen gaan rijden met het merk en de huisstijl van RRReis in een paars-blauw-groene stijl.

Maatschappelijke betrokkenheid

Keolis toont haar maatschappelijke betrokkenheid door oog te hebben voor de belangen van haar personeel, van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, vrijwilligers en gemeenten in het concessiegebied. Keolis bevordert de duurzame inzetbaarheid van chauffeurs. Hierdoor blijft het werkplezier en deskundigheid op peil waardoor mensen inzetbaar blijven.

Vier bedrijven

Vervoerders Arriva, Connexxion, EBS en Keolis Nederland hebben een bod gedaan op de concessie IJssel-Vecht. Keolis Nederland kwam als beste uit de bus. Met de concessie is tussen de €70 en €80 miljoen gemoeid. In totaal gaat het om zo’n 300 voertuigen.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment