DSC 0109w

ELBURG -  De 10e editie van de Dr. Olthuis wandeltocht wordt georganiseerd op zaterdag 28 september 2019. De wandeltocht is genoemd naar de historicus Dr. H.J. Olthuis, die als stadshistorieschrijver van Elburg een grote bijdrage leverde aan de kennis over de historie van de oude stad Elburg. De route begint en eindigt in de tuin van het voormalige middeleeuwse Agnieten vrouwenklooster (tegenwoordig Museum Elburg) in de unieke Vesting- en Hanzestad Elburg en gaat vervolgens door het prachtige en veelzijdige buitengebied. Er kan gekozen worden uit vier afstanden: 5 km, 10 km, 15 km of 25 km.

Het inschrijfgeld bedraagt € 2,50 voor leden van een wandelsportbond en € 3,50 voor niet leden. De routes zijn geschikt voor Nordic Walking en honden zijn aangelijnd toegestaan. In de routes zijn rustpunten opgenomen. Tegen vergoeding is een unieke herinnering verkrijgbaar.

Startlocatie
Kloostertuin museum Elburg (ingang Zuiderwalstraat)
Jufferenstraat 6   8081 CR  Elburg

Starttijden
5, 10 en 15 km: 09.00 uur – 12.00 uur
25 km: 09.00 uur – 11.00 uur

Bereikbaarheid per auto
Parkeren kan op ca. 200 meter loopafstand op het parkeerterrein “Het Schootsveld”

Voor meer formatie over de Dr. Olthuis wandeltocht  kunt u contact opnemen met Gerrit Steert. Telefoonnummer 06 433 57 814.

Tijdens de Olthuis wandeltocht wordt ook aandacht besteed aan Admiraal Jan Hendrik Van Kinsbergen. Op 24 mei 2019 was het tweehonderd jaar geleden dat Admiraal Jan Hendrik van Kinsbergen stierf. ‘Nederlands laatste zeeheld’ heeft een duidelijke link met Elburg, hij woonde er in zijn vroege jeugd en in zijn laatste jaren. Zijn rol in de Nederlandse maritieme geschiedenis is significant maar zijn rol als filantroop ook.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment