Driekus van de Horsthoek foto 10

HEERDE - Zaterdag 14 september kan je in het centrum van Heerde zomaar op een intiem concert of een enthousiast koor stuiten! Tussen 11:00 en 17:00 uur treden die op in verrassende locaties tijdens Heisa in Heerde. Heisa in Heerde is overgewaaid uit Hattem, waar Heisa in Hattem al een aantal jaar een succes is onder de deelnemers, locaties en bezoekers aan de binnenstad. Rotary Hattem Heerde wilde het centrum van Heerde en haar bezoekers ook deze ervaring geven en brengt nu samen met Visit Heerde heisa naar Heerde.

De muzikale start van Heisa in Heerde wordt verzorgd door koor Hoge Noodt op het Dorpsplein om 11:00 uur. Daarna kan je in winkels, horecagelegenheden en monumenten optredens bijwonen van 20 minuten. Zo krijg je de kans om in korte tijd kennis te maken met muzikaal-, vertel- en zangtalenten!

Naast het koor Hoge Noodt kan je de koren De Mannen en The All Singers horen zingen en is Shantycrew Buitenboord van de partij. Koren die je zullen meetrekken met hun zang en die vaak bijna van het podium swingen van enthousiasme! Even tot rust komen kan je vervolgens bij één van de vertellers van Heisa in Heerde: de vertelster Annette Kiekebosch of Gert van de Bospoort met zijn gedichten. De allerkleinsten kunnen zich laten voorlezen uit Fluffy de Flamingo. Gitarist Henk Boogaard zingt grappige liedjes over alledaagse ongemakken en gitarist Fauché Juliano brengt je in  mediterrane sferen. Iemand die zijn eigen gitaren maakt en daarbij zingt is Arend Strikwerda. Driekus uut de Horsthoek trekt dan weer zijn ‘boekorgel’ uit de kast en waar de Familie Koot zich allemaal mee begeleidt als talentvolle muzikale familie: daar moet je je door laten verrassen! Kortom: Heisa in Heerde belooft een veelzijdig nieuw evenement te worden in het centrum van Heerde.

Op zaterdag 14 september is het ook Open Monumentendag en is er in het Raadhuis de mogelijkheid om een rondleiding bij te wonen door de burgemeester of een wethouder en staan de deuren van de Johanneskerk open om te bezichtigen en om orgelconcerten te horen.

Het programma van Heisa in Heerde zal binnenkort beschikbaar zijn in het Toeristen Informatie Punt en in de locaties waar optredens zullen zijn op 14 september. Deelnemende locaties zijn De Postkamer, Freddy’s Tosto, Welgelegen, De Spikke, Electroworld Van Aarst, AUDIO21, Bruna, Boschman Optiek, Villa Jacoba, Dick And Co, Dekker en Huiskes Mode en De Rooster. Op visitheerde.com vind je meer informatie over Heisa in Heerde bij de evenementen.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment