bovenkerk abweegenaar

Op donderdag 22 augustus geeft stadsorganist van Kampen, Ab Weegenaar, een orgelconcert op beide orgels in de Bovenkerk. Het concert begint om 20.00 uur en de toegang bedraagt 10,00 Euro. Voor 65+ en jongeren geldt een lager tarief. 

Ab Weegenaar, stadsorganist en daarmee de vaste bespeler van het Reilorgel (koororgel)en het Hinszorgel (hoofdorgel) in de Bovenkerk, speelt in dit concert zijn soloprogramma. Daarin besteedt Ab veel aandacht aan opnieuw uitgegeven orgelmuziek van oude meesters en orgeltranscripties van werken voor orkest. Dit programma siert de musicus Weegenaar, die behalve een kleurrijk organist en dirigent ook fagottist is. Als kenner van beide Kamper orgels is Weegenaar als geen ander in staat om heel kleurrijk te registreren en de mogelijkheden van de orgels volledig te benutten.

Ook is hij zeer gedreven om uit de rijke historie van de orgelliteratuur te putten en daarbij de complexe orgelwerken niet te schuwen. Ab Weegenaar speelt bij dit concert werken van Christoph Wolfgang Druckenmüller, Johann Sebastian Bach, Camille Saint-Saëns, Anton Heiler (Tanz-Toccata) en Alexandre Guilmant (1e Sonate in d). Daarmee is dit concert het bezoek meer dan waard. Op donderdag 29 augustus is alweer het laatste concert van deze zomerserie. Domorganist Jan Hage (Utrecht) speelt dan een verzoekprogramma. Meer informatie: https://debovenkerk.nl/orgelconcerten/ of op Facebook.  

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment