brom

ELBURG - Op zaterdag 17 augustus as organiseert de Oldtimer Bromfiets Club Elburg en Omstreken (OBCEO) voor de 9e keer: “Brommers kiek’n in Elburg”. Vanaf 10.30 uur worden de bromfietsen verwacht aan de Beekstraat te Elburg tegenover Woonwinkel 10 Kamers en Klompmaker Fietsen. De bromfietsrijders krijgen koffie en een plak cake aangeboden. Om 11.30 uur vertrekken de brommerrijders om in de omgeving van Elburg een tourrit van ongeveer 65 km te rijden. De brommerrijders verwachten om ongeveer 14.30 uur terug te komen in Elburg voor het vervolg van de static show. Het is altijd weer een bijzonder mooi gezicht om een dergelijke sliert oude brommers te zien vertrekken.  Rond 16.00 uur keren de rijders vervolgens huiswaarts.

 Een ieder met een oude bromfiets kan gratis meedoen. Wel dient men zich ter plekke in te schrijven. De deelnemende bromfietsen zijn te herkennen aan een mooi passend rallyschildje aangeboden door AGJ (auto Gerjan), Café De Molen, BFH Cleaning, BP van Boven en Klompmaker fietsen.

Deelname aan de ritten van de ritten die OBCEO organiseert zijn in principe altijd gratis. Dit jaar echter vraagt de bromfietsclub van iedere deelnemer een vrijwillige bijdrage die geheel naar de Veluwse Wensambulance gaat.

Deze stichting laat wensen uitkomen van mensen die ernstig ziek zijn en die niet meer zolang te leven hebben. Dit doen zij samen met een aantal vrijwilligers geheel kosteloos. Uiteraard kost dit veel geld en de deelnemende rijders  (gezonde mannen/ vrouwen met hun bromfiets hobby) willen daar graag een bijdrage aan leveren.

OBCEO organiseert deze dag alweer voor de 9e keer. In 2011 hebben Ruud Groen, Bertus van der Heide en Ruud Wijnne de club opgericht. Vanaf het begin was ondernemer Jan Blom van Modehuis Trendpark in Elburg bij deze club betrokken. Ook dit jaar regelt Jan Blom weer de inschrijfkraam met de koffie. Dat er veel belangstelling voor de club is moge blijken uit de groei van het aantal belangstellenden nu al meer dan 160. De rijders in de club bezitten veelal meerdere bromfietsen van verschillende merken uit het verleden zoals Zündapp, Kreidler, Batavus, NSU, Yamaha , Honda, Mobylette, Sparta e.d. De club is actief in het uitzetten van mooie ritten in de omgeving van Elburg en daarbuiten. Ook neemt ze aan diverse andere oldtimer manifestaties deel en is daarbij een graag geziene gast.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment