ijssel

HATTEM -  De leukste én kortste weg van Zwolle naar Hattem is dwars over de IJssel. Daarom verbindt al sinds de Middeleeuwen ’t Kleine Veer deze twee Hanzesteden. Van april tot en met oktober vaart het pontje dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur op de IJssel. Het pontje vormt een voet-fietsverbinding tussen de Zwolse IJsselvallei en Hattem op de Veluwe en maakt deel uit van een landelijk voet- en fietspadennet. ‘t Kleine Veer vormt samen met de veerdiensten in Zalk, Wijhe, Olst en Deventer een recreatieve route aan weerszijden van de IJssel.

Toegankelijkheid

Vanaf de Zwolse en Hattemse kant kunt u via een loopbrug aan boord van het Kleine Veer komen, de loopbrug en de opening in het gangboord hebben een breedte van 120 cm. De overtocht met het pontje kost € 1,- voor volwassenen en € 0,50 voor kinderen. Een tienvaartenkaart kost € 8,-.

Beheer

In 2006 werd de gemeente Zwolle verantwoordelijk voor de exploitatie, met een financiële bijdrage van de gemeente Hattem. Dankzij deze samenwerking kunt u nog steeds dezelfde overtocht maken die boeren, handelaars en edellieden eeuwen geleden al maakten. Meer informatie vindt u op www.zwolle.nl/kleineveer.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment