hayo

KAMPEN - Op donderdag 18 juli bespeelt organist Hayo Boerema (Rotterdam) beide orgels van de Bovenkerk te Kampen. Het concert begint om 20.00 uur en de toegang bedraagt 10,00 Euro. 65+ en jeugd betalen een lager tarief.

Hayo Boerema is geen onbekende in de Bovenkerk. Een paar jaar geleden verzorgde hij een prachtig concert met Bachwerken als invaller voor de toen zieke Bram Beekman. Bach is haast een vaste waarde voor Boerema. Hij begint zijn concert met dienst beroemde Passacaglia op het koororgel, maar Boerema besluit het concert ook met een Passacaglia. Op het hoofdorgel speelt hij dan de wonderschone „Introductie en Passacaglia“ van Joseph Rheinberger.

In die tussentijd gaat Boerema het experiment aan met een eigen improvisatie, delen uit de „Suite in modo conjuncto“  van Anton van der Horst en meer werk van componisten uit de 20e eeuw; Jean Langlais en Naji Hakim. Daarmee verbindt Boerema de traditionele luisteraar met de meer experimentele muziekliefhebber; precies wat Boerema graag doet. Meer informatie over het concert staat op de website https://debovenkerk.nl/orgelconcerten/ en op Facebook. Van harte welkom.

Op donderdag 25 juli speelt Toon Hagen uit Zwolle het volgende concert in deze serie.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment