sander

KAMPEN - Op donderdag 4 juli voeren organist Sander van den Houten en het koor Cappella Campen de “Grote Orgelmis” van J.S. Bach uit in de Bovenkerk te Kampen. Het concert begint om 20.00 uur en de toegang bedraagt 10,00 Euro. Voor jeugd en 65+ geldt een lager tarief.  Met dit meesterwerk van Bach gaat de concertserie op donderdagavonden in juli en augustus in de Bovenkerk van start. De Orgelmis, ook bekende als “Dritter Teil der Klavierübung” van Bach, bestaat uit een serie prachtige orgelkoralen.

Sander van den Houten speelt deze prachtige orgelkoralen van Bach op het grote Hinszorgel, die vooraf als gezongen koraal door het koor Cappella Campen (voorheen Bovenkerk Kamerkoor)  ‘in de etalage’ worden gezet. Deze koralencyclus begint met een groot Praeludium pro Organo Pleno in Es-dur en wordt afgesloten met de bijhorende Fuga a 5 con Pedale in Es-dur (BWV 552) voor orgel.

Sander van den Houten is organist in Kampen en Den Haag (het beroemde Bätzorgel in de Evangelisch Lutherse Kerk). Cappella Campen staat onder leiding van dirigent Ab Weegenaar, eveneens uit Kampen. Nadere informatie is te lezen op de website (https://debovenkerk.nl/orgelconcerten) van de commissie en op Facebook. 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment