klomp

ELBURG - Visserijvereniging Ons Belang organiseert zaterdag 13 juli alweer voor de elfde keer het Elburgs kampioenschap Klompjeszeilen. Ook dit jaar zullen er naar verwachting weer zo'n 30 klompen in twee verschillende klassen in de gracht verschijnen. Het evenement wordt gehouden bij het Neerlands bergje in de Elburger gracht. Vanaf de wal heeft u een prachtig uitzicht over de wedstrijd.

Er zijn 2 klassen: de klasse 'Klomp van vroeger', een 'Open klomp¬klasse'.  Als je wil meedoen in de klasse 'klomp van vroeger' dan moeten de zeilen voldoen aan bepaalde maten.  Op de website kun je de voorwaarden vinden www.visserijverenigingelburg.nl, klik je op 'Evenementen' en daar klik je op 'Klompzeilen'.  Voor de 'Open klompklasse' zijn er geen regels, als de basis maar een klomp is, niet op afstand bestuurbaar is en op eigen kracht kan zeilen. 

Voor de snelste en de mooiste zeilklomp zijn er leuke prijzen te winnen  Het kampioenschap wordt gehouden bij het 'Neerlands bergje' aan de gracht (kant van de ijsbaan) . Vanaf 12.30 uur is de inschrijving, het proefzeilen begint om 13.00 uur en de wedstrijd start om 13.30 uur .

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment