Alzheimer

ELBURG - Op maandagavond 17 juni kunt u van alles horen over hoe technologie kan ondersteunen in het langer zelfstandig thuis wonen. In het Alzheimer Trefpunt komt Fred te Riet spreken over domotica en thuistechnologie. Als uw partner als gevolg van niet aangeboren hersenletsel, parkinson of dementie 24 uur per dag ondersteuning nodig heeft, kan dat voor de naasten heel zwaar worden. Voor een aantal dagelijkse situaties die onrust veroorzaken, kan technologie een uitkomst bieden. Bijvoorbeeld een bewegingsmelder die een signaal geeft als uw partner opstaat, een brandmelder die naar de buren meldt of een sprekende kalender die met foto’s van familieleden veel duidelijker kan weergeven hoe de dag eruit ziet.

Op 17 juni komt Fred te Riet naar ’t Huiken om over dit onderwerp te spreken. Hij heeft als adviseur in ondersteunende technologie ontzettend veel kennis over ondersteunende technologie. Maar ook kennis van de dagelijkse praktijk en de dilemma’s waar naasten mee te maken hebben. Daarnaast kan Fred ook iets vertellen over de wetgeving en voorzieningen waarmee technologie ingezet kan worden.

Het Alzheimer Trefpunt is voor mensen die in hun omgeving te maken hebben met dementie, maar ook niet aangeboren hersenletsel en parkinson. Om 19.00 uur staat de koffie klaar in ’t Huiken, Lange Wijden 33 in Elburg. De avond duurt tot 21.00 uur. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting WIEL, info@wiel.nl of 0525-68 12 12

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment