JAZ

ELBURG - Op zaterdag 15 juni 2019 vindt in de Kloostertuin van Museum Elburg het muzikale evenement “Yes! in the Garden” plaats. Dit jaarlijks terugkerende festival wordt georganiseerd door de Lionsclub Elburg Oldebroek. En zo als gebruikelijk is ook dit jaar de opbrengst weer voor een goed doel. Het programma duurt van 15.00 tot 19.30 uur. Vanaf 15.00 uur is de poort van de gezellig ingerichte Kloostertuin open en zijn er lekkere hapjes en drankjes te koop.

 Dit jaar zijn er drie optredens te verwachten. Zo verzorgt vijfpersoons formatie Sounds een optreden met semi-akoestische muziek en veel zang. Deze allround band speelt voor de eerste keer tijdens het muziekfestival. Het programma wordt vervolgd door onze traditionele huisband Wild Bienville Jasscrooners uit Wezep. Deze oude stijl New Orleans Jazzband heeft een zeer uitgebreid repertoire. Naast blues en ragtime horen we ook ‘old time poptunes’, marches en gospels die een wezenlijk onderdeel uitmaken van de ontstaansgeschiedenis van de jazz. Deze emotiemuziek komt voort uit een mix van folk music gecombineerd met West-Europese harmonieën op basis van Afrikaanse ritmes.

Voor de tweede keer mogen we verwelkomen de Blue Silver Jazzband uit Hoogeveen en omgeving die het laatste optreden van deze middag verzorgt. Deze band speelt zowel op het podium als ook als walking band. Ze brengen met veel enthousiasme bekende nummers uit het Dixieland repertoire

Het muzikale programma zal rond 19.30 uur worden afgesloten.

Opbrengst voor het goede doel

De Lionsclub Elburg Oldebroek organiseert dit jaarlijkse evenement om een goed doel in de gemeenten Elburg of Oldebroek financieel te ondersteunen. Dit jaar wordt de opbrengst besteed aan het plaatsen van een aantal AED’s in de gemeenten Elburg en Oldebroek. Ondanks het feit dat er al een behoorlijk aantal van deze instrumenten aanwezig zijn om in het nodige geval te kunnen reanimeren, zijn er nog steeds witte vlekken in de gemeenten. Het kunnen gebruiken van een AED kan naast een correcte reanimatie bepalend zijn in het redden van het leven van een medemens in nood. Gelukkig zijn er in ons land veel mensen die inmiddels in staat zijn om te reanimeren. Maar het gebruik van een AED verhoogt de kans op overleven aanzienlijk.  

De entree is ook dit jaar weer gratis zodat de inkomsten geheel uit sponsoring en de opbrengsten van de hapjes en drankjes komen.

Sponsors

Een evenement als dit is alleen mogelijk als er voldoende sponsors hun steun willen verlenen. Ook dit jaar is dit weer goed gelukt met hoofdsponsor Mitsubishi Turbocharger and Engine Europe BV. Verder: Rabobank, Oudholland, PM3 Omgevingsmanagement, Prins Bouw B.V., Lunenberg Advocaten, Jannetta van der Ziel Interieur en Advies, Probid, Ketelaar Hifi, Coelenhage Wezep, De Passende Woning makelaardij, Accountantskantoor Timmer B.V., ’t Olde Regthuys Café Restaurant, ITTopdogs en Bredewold Creatie, web & print.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen per mail met elburg.oldebroek@lions.nl. Meer informatie over het programma leest u op de website en de Facebookpagina van de Lionsclub.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment