paling

ELBURG - Tijdens het pinksterweekend op vrijdag 7 en zaterdag 8 juni organiseert visserijvereniging “Ons Belang” voor de 15e maal haar puntervisserijweekend. Punters zijn eikenhouten zeilscheepjes tot 9 meter, bedoeld voor het vissen net onder de kust. Op vrijdagavond zullen zo’n 10 tot 15 punters vertrekken om langs de voormalige kustlijn van de Zuiderzee het hoekwant uit te zetten,  zoals dat vroeger gedaan werd. De volgende morgen, bij zonsopkomst, worden de lijnen weer binnengehaald en we hopen dat er wat paling gevangen is! Bij terugkomst in de haven wordt de vangst rond 10 uur gewogen en wordt duidelijk wie dit jaar de trofee voor beste puntervisser in ontvangst mag nemen.

Op zaterdagmiddag wordt samen met Reukploatse Elburg een palingrookwedstrijd aan de haven van Elburg georganiseerd. De kosten voor inschrijving zijn € 10,00 dit is inclusef twee wedstrijdpalingen en twee consumptiemunten, een voor een consumptie en een voor een broodje hamburger. Van de wedstrijd paling moet er 1 ingeleverd worden bij de jury. Er wordt gerookt met verse Ierse paling!.

Er is een mogelijkheid om extra paling te bestellen tegen de dagprijs. Je kan je opgeven tot en met 2 juni 2019. De jury bestaat uit drie personen die drie prijzen bepalen voor de beste gerookte paling en een prijs voor de originaliteit/aanmoediging. Het koor Eigenwijs zal deze middag optreden en voor de muzikale omlijsting zorgen. Voor elke deelnemer is er een leuke gadget.

Opgeven kan via de mail: reukploatse@gmail.com

 

 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment