DSC1325

ELBURG -  Het Susterenkoor ”St.- Agnes” geeft op 18 mei om 16.00 uur een concert in de kapel van het vroegere Agnietenklooster, wat nu Museum Elburg is. In de Middeleeuwen woonden de nonnen in dit Agnietenconvent. De mensen in die tijd moesten hard werken om het hoofd boven water te houden. Tijd om te bidden was er niet genoeg. Daarom werd vaak uit een gezin één dochter gegeven om het  klooster in te gaan. Zij kon voor de hele familie bidden. De vaak jonge meisjes werden niet gevraagd of ze dit wilden. Deze nonnen, ook wel susteren hadden natuurlijk ook hun dromen. Maar ja…

Hierover heeft J. Brahms een paar liederen geschreven: “Ach, ach Ihr armes Klosterfraulein” en “Im Stillen Klostergarten.” Het Susterenkoor o.l.v. Grietje Roozeboom zal o.a. deze liederen zingen, net als het Nonnenchor, een gebed voor vrede. De liederen worden omlijst door vrolijke meiliederen. De bloeimaand mei geeft inspiratie en vreugde.

Aan het eind van het concert zal “Lof Gods” klinken, een blij lied over de natuur van Jacobus Revius op muziek van Julius Röntgen. Het Susterenkoor wordt op orgel begeleid door Siemone Middel.

Anne-Marije de Haas zal op fluit(en) meespelen met een aantal liederen en solistisch optreden. Zij speelt o.a. fantasieën van G.F. Telemann en een werk Charavgi van Calliope Tsoupaki. Charavgi betekent zonsopgang.

Het Susterenkoor “St.- Agnes” is opgericht in 2012 en vernoemd naar St.- Agnes, een dertienjarige vroegchristelijke martelaar, die later de patronesse is geworden van het Elburgse Agnietenklooster.

De fraaie Kloosterkapel van Museum Elburg is geopend vanaf 15.30 uur.

Ontvangst met een kopje koffie of thee. Kaarten voor het concert “Mei concert” kosten € 10,00 en zijn vanaf 1 mei verkrijgbaar bij Musem Elburg.

www.museumelburg.nl

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment