HARDERWIJK - Van zaterdag 27 april 08.30 uur tot zondag 5 mei 09.30 uur voert Rijkswaterstaat groot onderhoud uit op de A28. Tijdens deze werkzaamheden wordt het verkeer in beide richtingen over versmalde rijstroken geleid tussen afrit Harderwijk-Zuid (11) en afrit Strand Nulde (10) en geldt een snelheidslimiet van 70 km/h. Ook zijn er avond- en nachtafsluitingen van op- en afritten en is verzorgingsplaats Dasselaar dicht. Weggebruikers moeten rekening houden met ernstige verkeershinder en extra reistijd die kan oplopen tot meer dan 30 minuten tijdens de spits. Het verkeer wordt regionaal omgeleid. Deze regionale omleidingsroutes hebben een beperkte capaciteit, waardoor er grote kans is op vertraging.

Werkzaamheden
De onderhoudswerkzaamheden aan de A28 omvatten onder andere het vervangen en deels versterken van het asfalt. Daarnaast vindt onderhoud aan viaducten en herstel van de vangrail plaats.

 Versmalde rijstroken en aangepaste snelheidslimiet

Het verkeer op de A28 richting Harderwijk/Zwolle gaat van zaterdag 27 april 08.30 tot zondagochtend 5 mei 09.30 uur tussen afrit Strand Nulde (10) en Harderwijk-Zuid (11) over versmalde rijstroken en er geldt een snelheidslimiet van snelheidslimiet van 70 km/h.

Richting Amersfoort gaat het verkeer van maandag 29 april 06.00 uur tot zaterdagochtend 4 mei 08.30 uur tussen afrit Harderwijk-Zuid (11) en Strand Nulde (10) over versmalde rijstroken en geldt ook hier een snelheidslimiet van 70 km/h.

Verzorgingsplaats Dasselaar is dicht van vrijdag 26 april 20.00 uur tot maandag 6 mei 06.00 uur.

 Avond- en nachtafsluiting op- en afritten
Van donderdag 25 april tot en met woensdag 8 mei zijn op het traject avond- en nachtafsluitingen van diverse op- en afritten (zie kader). Deze afsluitingen worden aangekondigd op de gele borden boven en langs de weg.

Mijd de spits en kies een andere route

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers gedurende de werkzaamheden de A28 tussen Harderwijk-Zuid en Strand Nulde vooral tijdens de spits te mijden. De extra reistijd kan dan fors oplopen tot meer dan 30 minuten. Ook roept Rijkswaterstaat weggebruikers op gebruik te maken van de alternatieve routes over de regionale en snelwegen. Zo kunnen lange files op de snelweg en lokale omliggende wegen worden voorkomen.

Advies aan weggebruikers

  • Overweeg of u de reis op dat moment echt moet/wilt maken.
  • Reis met het openbaar vervoer.
  • Gebruik voor kortere ritten de fiets.

Toch met de auto onderweg?

  • Houd rekening met extra reistijd en vertrek eerder.
  • Volg de aanwijzingen op de borden boven en langs de weg.
  • Raadpleeg de actuele verkeersinformatie via de app Rijkswaterstaat Actueel of volg het twitteraccount van @RWSverkeersinfo.

 Beheer en onderhoud

De snel- en autowegen in Nederland zijn van een goede kwaliteit. Om dit zo te houden voert Rijkswaterstaat regelmatig beheer- en onderhoudswerkzaamheden uit. Zo kunnen mensen en goederen ook in de toekomst vlot en veilig hun bestemming bereiken. Bij slechte weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

 Meer informatie?

Kijk voor meer informatie op www.rijkswaterstaat.nl/grootonderhoudoostnl of bel met de (gratis) landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat 0800-8002 (7 dagen per week bereikbaar: ma t/m vr van 07.00 tot 20.00 uur en za en zo van 10.00 tot 18.30 uur).

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment