Reddingbootdag 1 LvdL

ELBURG -  Op zaterdag 11 mei 2019 organiseert de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij haar jaarlijkse Reddingbootdag. Alle reddingstations zijn dan open voor publiek, zo ook in Elburg. Het materieel kan worden bezichtigd en donateurs kunnen meevaren op de Evert Floor.

De Reddingbootdag is een uitgelezen dag om kennis te maken met reddingwerk op het water en met de vrijwilligers die zich 24/7 inzetten om mens en dier te helpen. Op KNRM-station Elburg is iedereen van harte welkom in het boothuis tussen 10 en 16 uur aan de J. P. Broekhovenstraat.

Activiteiten

Behalve een kijkje nemen in het boothuis, zullen ook meer dan tien KNRM-modelreddingboten te bewonderen zijn, zowel in het water met demonstraties als in de kramen op de wal. Donateurs mogen meevaren op de razendsnelle Evert Floor van station Elburg. De open dag wordt ieder jaar zó druk bezocht, dat meevaren helaas geen garantie is. Zeker nu door wet- en regelgeving de bemanning gehouden is aan een maximum van 12 passagiers per vaartocht. Iedereen die zich tijdens Reddingbootdag aanmeldt als donateur, maakt kans op een avond meedraaien met de bemanning tijdens een oefenavond. Zo kan de ‘redder aan de wal’ zelf ervaren hoe het is om redder op het water te zijn. Donateurs mogen elk jaar meevaren (op elk KNRM-station) en ontvangen drie keer per jaar het magazine De Reddingboot. Ze krijgen een donateurspas waarmee ze gratis toegang hebben tot het Nationaal Reddingmuseum in Den Helder.

Hulpdiensten

Ook aanwezig op KNRM-station Elburg zijn Brandweer Elburg en de brandweerboot van Zeewolde, net als ACM Opleidingen met een ambulance. Kortom, het wordt een dag waarop veel te beleven en te bezichtigen is. De aanwezige hulpverleners laten zien wat hun werk inhoudt en zijn graag bereid vragen te beantwoorden.

Vanaf een uur of 12 zal, zoals gebruikelijk, voor de liefhebbers vis gebakken worden en ook de KNRM-artikelen zijn verkrijgbaar.

KNRM

De KNRM ontvangt geen overheidssubsidie en wordt in stand gehouden door vrijwillige bijdragen. De donateurs en schenkers vormen de enige vaste inkomensbron voor de organisatie met een exploitatie van 18 miljoen euro per jaar. Voor deze ‘Redders aan de wal’ organiseert de KNRM de Reddingbootdag; zij zijn de morele achterban van de bemanning van de Redding Maatschappij. Onmisbaar en van harte welkom!

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment