bakenlogo

ELBURG - Per jaar belanden ruim 50.000 mensen, door een val, met een botbreuk op een spoedeisende hulp. Scheve stoeptegels, natte bladeren in het bos, een drempel in huis of een lastige trap zijn herkenbare situaties waarbij je kunt struikelen of uitglijden, met alle vervelende gevolgen van dien. Uit onderzoek blijkt dat senioren meer risico lopen om te vallen dan jongeren. Daarnaast worden veel mensen na een val angstiger om te bewegen. Ze gaan activiteiten vermijden waardoor hun conditie verslechtert en ook een sociaal isolement kan ontstaan. Speciaal voor deze doelgroep start de fysiotherapiepraktijk van het Behandel- & Adviescentrum van Zorgverlening Het Baken op maandag 6 mei op De Voord, Veldbloemenlaan 25  in Elburg, het valpreventieprogramma Vallen Verleden Tijd. Om vallen te voorkomen en de angst op vallen te verminderen.

 50% minder kans op vallen
De training is voor ouderen het enige aangeboden valpreventieprogramma in Nederland waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat het ook echt goed werkt. Na het volgen van het programma is de kans op vallen met de helft verminderd en is de valangst zelfs met nog meer afgenomen!

In vijf weken, van 6 mei tot en met 13  juni, leert men eigen, specifieke valsituaties herkennen, omgaan met vallen en bewegen om risico op vallen te voorkomen. De lessen zijn op maandag en donderdag aan het einde van de middag en duren ieder anderhalf uur. De totale kosten bedragen  €295,-. Veel verzekeringen vergoeden (een deel) van deze valpreventietrainingen, afhankelijk van het zorgverzekeringspakket. Een eigen risico geldt niet voor dit programma.

Na de cursus is het mogelijk om door te stromen naar de reguliere, medische fitness om het lichaam fit te houden. Ook hiermee wordt de kans op vallen verkleind.

Maatwerk
De lessen bestaan uit valtechnieken, balanstraining, krachttraining en voorlichting over voeding. Voorafgaand aan de training vindt er een intake plaats waarbij een aantal testen wordt afgenomen. Aan de hand van de uitslag wordt de cursus afgestemd op de focuspunten die voor de deelnemer van toepassing zijn. Met een eindevaluatie wordt de cursus afgesloten. Zo krijgt men gedurende het hele valpreventieprogramma intensieve begeleiding en is er zicht op de valrisico’s, zodat letsel door vallen zoveel mogelijk kan worden voorkomen.

Interesse in het valpreventieprogramma Vallen Verleden Tijd?
Bel voor meer informatie, de voorwaarden voor deelname of het aanmelden voor de training naar (0525) 637 466.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment