Voor Veluwse Klasse LR

VELUWE - Een grotendeels beschermd natuurgebied van 1.000 vierkante kilometer. Daarin kun je verdwalen als je op zoek bent naar boeiende bestemmingen op het terrein van kunst, cultuur, natuur en horeca. Veluwse KLASSE zet de toppers van de regio op een rij in meer dan twintig hoofdstukken vol interessante achtergrondverhalen en fraaie foto’s. Een flink deel van het boek is gewijd aan kunst en cultuur, her en der verspreid over deze meest geliefde streek van Nederland. Museum Kröller-Müller staat daarin niet op eenzame hoogte. Het krijgt gezelschap van kleinere musea die een bezoek evenzeer de moeite waard zijn. Gevestigd in historische Hanzesteden als Harderwijk, Hattem en Elburg. Of in een plaats als Nunspeet waar een kunstenaarskolonie een indrukwekkend oeuvre achterliet. In Deelen biedt de roemruchte vliegbasis een verrassende expositie. De directeur van het Apeldoornse CODA benadrukt de multifunctionaliteit van haar huis der cultuur. Ook in de royale tuinen van paleis Het Loo is ruimte gemaakt voor kunst.

Twee grote nationale parken bieden de bezoekers tal van faciliteiten om optimaal van de unieke Veluwse flora en fauna te genieten. Daarbuiten kan men voor verpozing of onderdak terecht op en bij prachtig gelegen kastelen en landgoederen. Culinaire liefhebbers komen aan hun trekken in een aantal toprestaurants, sommige met een ster gedecoreerd.

Veluwse Klasse is gebaseerd op de verhalen van de mensen achter al deze bestemmingen op niveau. Hun passie en vakmanschap hebben het beste naar boven gehaald. Het beste van de Veluwe, een regio die zich kenmerkt door een grote diversiteit in natuur en sfeerbeleving. ‘Hoe anders is bijvoorbeeld de Veluwezoom dan het Speulderbos en hoe anders is het Kröller Müller met zijn unieke ligging in het groen dan het Noord Veluws museum. Wat verbindt is de rust, de schoonheid van flora en fauna, de hoge dichtheid aan attracties en culture hotspots en de aanwezigheid van verschillende accommodaties en horeca’, zegt Herre Dijkema, directeur VisitVeluwe in zijn voorwoord.

Willem Beemers verzorgde de teksten voor Veluwse KLASSE, Anne van der Meiden is verantwoordelijk voor de fotografie. Het boek is de opvolger van KLASSE in de Achterhoek, dat in 2018 verscheen. Het boek wordt op de markt gebracht door Uitgeverij Gelderland uit Epe.

Veluwse KLASSE is verkrijgbaar in de boekhandel en via de webshop van Uitgeverij Gelderland. ISBN: 978-94-91826-58-0. Gebonden, harde kaft, 112 pagina’s, € 25,00

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment