schoolpl

ARNHEM - Een plek met zo min mogelijk tegels en juist veel struiken, bomen, bloemen, water, zand, modder en boomstronken. En vooral een avontuurlijke speelplek. Zo ziet een groen schoolplein eruit. Veel scholen willen zo’n groen schoolplein. Daarvoor kunnen ze subsidie aanvragen bij provincie Gelderland. Maar daarmee zijn ze er niet. Er moet vaak geld bij. Daarom kunnen scholen een crowdfundingsactie starten via de website groen voor gelderland.nl.

Gemiddeld kost de aanleg van een groen schoolplein meer dan €50.000. De provincie Gelderland geeft maximaal €17.500 subsidie. De school moet dan ook zelf nog een flink bedrag bij elkaar brengen. Dat gebeurt vaak met creatieve acties, loterijen, collectes en fondsenwerving.

Gratis, veilig en handig

Het platform is gratis voor Gelderse scholen. Fondsenwervingsplatforms vragen vaak een deel van de opbrengst van de acties. 'Wij willen dat elke euro die scholen ophalen naar het groene schoolplein gaat. Daarom nemen wij de kosten van het platform voor onze rekening. Met acties op dit fondsenwervingsplatform bereiken scholen meer donateurs en hoeven ze niet met contant geld te werken. Wel zo veilig en minder rompslomp. Alle acties van scholen staan overzichtelijk bij elkaar, zodat scholen eenvoudig inspiratie kunnen opdoen, 'aldus de provincie.

Gezond, leerzaam en avontuurlijk

De provincie wil dat meer kinderen natuur beleven en ontdekken. Spelen in een groene omgeving is gezond, leerzaam, aantrekkelijk en avontuurlijk voor kinderen en zorgt voor een betere sfeer op het schoolplein. Door minder tegels en meer bomen en struiken wordt regenwater beter afgevoerd bij heftige buien. Bovendien is het door een groen schoolplein minder heet in de zomer. Ook biedt een groene omgeving plek voor vogels en insecten; het versterkt de biodiversiteit.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment