wa

WAPENVELD - Wat is er allemaal te zien en horen aan het begin van het nieuwe groeiseizoen? Tijdens deze twee uur durende wandeling op zondag 14 april neemt de boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen de deelnemers mee naar het Kloosterbos in Wapenveld. Dit bos is aangelegd door een welgesteld persoon die zijn vrije tijd op een aangename manier wilde doorbrengen. Er werden niet zomaar wat bomen en planten neergezet, maar zeldzame soorten die niet iedereen zich kon permitteren. Geen bolgewassen, maar planten die van nature niet tot de Nederlandse flora behoren.

De maand april is ook de tijd dat de vogels zich na een lange winterperiode weer laten horen. In de IJsseluiterwaarden bij de Zwarte Kolk zijn de eerste weidevogels aangekomen. Zij hebben de winter in Afrika doorgebracht. Zo aan het begin van het nieuwe groeiseizoen is het tijd voor een natuurinspectie, samen met de boswachter.

Start: 14.00 uur op de parkeerplaats Kloosterdijk in Wapenveld. Duur: ca. 2 uur. Deelname: 5,00 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Betaling: contant op locatie (geen pin aanwezig, graag gepast betalen). Reserveren niet nodig. Informatie: www.glk.nl/activiteiten, Aleid Bosch, tel. 038-3769482 of Anja Kwakkel, tel. 06-25488561.

Routebeschrijving: vanaf de Groteweg (Wapenveld-Hattem) de Kloosterweg (Wapenveld, 8191 JB) op naar de parkeerplaats 400 m voorbij de brug over het Apeldoorns Kanaal.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment