hattem

HATTEM - De gemeente Hattem heeft de bomen op het kruispunt Hilsdijk/Zuiderzeestraatweg/Oostersedijk gekapt. Het kappen van de bomen is nodig als voorbereiding op het aanleggen van een rotonde op dit kruispunt. De gemeente wil dit najaar de rotonde aanleggen en tegelijkertijd groot onderhoud uitvoeren aan de gehele Zuiderzeestraatweg tussen de IJsselbrug en de Duurzaamheidstraat.

Binnenkort begint het broedseizoen en gaan de vogels een nest bouwen. Om te voorkomen dat we straks de werkzaamheden moeten uitstellen vanwege vogels of andere dieren die de bomen als huis gebruiken, hebben we de bomen nu voor het broedseizoen gekapt. Na de aanleg van de rotonde bekijkt de gemeente hoe en waar de nieuwe bomen geplant kunnen worden in de buurt van de rotonde.

Werkzaamheden in najaar 2019

In het najaar moet de Zuiderzeestraatweg een aantal maanden (gedeeltelijk) worden afgesloten vanwege de werkzaamheden aan de rotonde en de Zuiderzeestraatweg. Automobilisten en fietsers zullen hier de nodige overlast van hebben. In overleg met de aannemerwordt geprobeerd de erkzaamheden zo te plannen en uit te voeren dat de overlast zo kort en beperkt mogelijk is.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment