rrreis logo met pay off

REGIO - Eind 2020 rijden regionale bussen en treinen in Oost-Nederland onder het nieuwe gezamenlijke merk RRReis. Het merk en de huisstijl van RRReis in paars-blauw-groene stijl kenmerkt het regionaal openbaar vervoer in Flevoland, Gelderland en Overijssel als één samenhangend netwerk van betrouwbaar en toegankelijk openbaar vervoer. Het regionaal vervoer in Flevoland, Gelderland en Overijssel krijgt vanaf december 2020 een nieuwe, gezamenlijke huisstijl: RRReis. Dit hangt samen met de start van de 3 nieuwe concessies. Het nieuwe huismerk komt voort uit een samenwerking tussen de 3 provincies. Het merk RRReis is ontwikkeld onder regie van Flevoland, Gelderland en Overijssel, die daarmee ook eigenaar zijn van de naam. De schrijfwijze van het nieuwe merk ‘RRReis’ met 3 keer de ‘R’ staat symbool voor de samenwerking tussen de provincies.

Één uitstraling en herkenbaarheid voor het OV

'Met het merk en de huisstijl ‘RRReis’ presenteren wij het regionale openbaar vervoer in de provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel als 1 samenhangend netwerk van betrouwbaar en toegankelijk openbaar vervoer', aldus gedeputeerde Jop Fackeldey (Flevoland), Conny Bieze (Gelderland) en Bert Boerman (Overijssel). 'Reizigers bereiken zorgeloos hun bestemming zonder te hoeven nadenken over provinciegrenzen en verschillende regionale vervoerders.'

RRReis is voorgelegd aan inwoners van Oost-Nederland

Voordat de definitieve keuze voor het nieuwe merk is gemaakt, zijn verschillende namen en stijlen voor het openbaar vervoer getoetst onder inwoners van de 3 provincies. Hieruit kwam RRReis met een paars-blauw-groene kleur als beste naar voren. De kleuren staan voor betrouwbaarheid, innovatie en verbinding. De naam RRReis is ook makkelijk te combineren met verschillende productformules of campagnes om het bus- en treinvervoer onder de aandacht te brengen. Het merk en de huisstijl ‘RRReis’ is eigendom van de 3 provincies, zodat ook bij een nieuwe aanbesteding de uniforme uitstraling en herkenbaarheid van het regionale openbaar vervoer doorgezet wordt.

Geleidelijke invoering

Momenteel zijn er 7 verschillende concessies voor openbaar vervoer in Oost-Nederland. Dat worden er 3 vanaf 2020. In het gebied IJssel-Vecht reizen reizigers als eerste in bussen met de nieuwe naam en uitstraling. In september 2019 wordt bekend welke vervoerder daar de komende 10 jaar rijdt. Twee jaar later wordt RRReis uitgerold in Gelderland, in het gebied Rijn-Waal. Twente valt onder het gebied Berkel-Dinkel, waar het nieuwe merk vanaf december 2023 op de wegen te zien is. Vanaf december 2021 krijgen ook regionale treinen geleidelijk de nieuwe uitstraling van RRReis.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment