Zo groeit een amaryllis Kom in de Kasrolfvankoppenfotografie 003

HEERDE – De Nederlandse glastuinbouw is werelds! Van oorsprong tot afzet, van import tot export, en van wereldse tradities tot wereldse gerechten. Tijdens Kom in de Kas op zaterdag 6 april kan de consument kennis maken met deze verrassende wereld die achter het glas van de kas schuil gaat. In regio Heerde nemen twee bedrijven deel. Van 10.00 tot 17.00 uur openen de tuinders hun deuren om de mensen te laten zien en te laten ervaren wat voor moois er allemaal groeit in de kassen.

Gastvrije tuinders

Het tuinbouwgebied van Heerde is een klein gebied en er doen dit jaar twee bedrijven mee. Tuinderij Doorn, gelegen aan de Kerkdijk 3. Waar eerst in een kleine kas met rozen en tomaten in de volle grond werden geteeld, is het bedrijf nu uitgegroeid tot 15.000 m2 onder glas met merendeel komkommers. In 1990 is Wim met zijn ouders een maatschap aangegaan en zo is het bedrijf uitgegroeid tot wat er nu staat. In de kas groeien komkommers, tomaten, paprika’s, pepers en aubergines. Met daarnaast een streekwinkel. Een paar meter verder op, aan het Apeldoorns kanaal, vind je Kwekerij van der Velde. Hier tref je een brede en bijzondere collectie fuchsia’s en pelargoniums aan. Van stekken tot grote bloeiende planten in diverse kleuren. Ook hebben zij een grote collectie winterharde fuchsia’s. Plus een gevarieerd en uitgebreid aanbod van bekende én bijzondere eenjarige zomerbloeiers, kuipplanten en ‘Hanging bags’, gevuld met eenjarigen of violen.

Meer te beleven

Behalve rondleidingen op de bedrijven en ontdekken hoe alles groeit en bloeit, worden er ook andere interessante activiteiten georganiseerd. Kinderen kunnen zien hoe het allemaal in zijn werk gaat en daarmee een goed beeld krijgen van de gehele tuinbouwsector en zo misschien een schoolkeuze bepalen of op zoek gaan naar een vakantiebaantje in de mooie sector.

Niet alleen de activiteiten, maar ook de uitleg over de producten en hun groeiwijze zijn voor de kinderen zeker aantrekkelijk. Kom in de Kas is een uitje voor het hele gezin, lekker in de buurt en helemaal gratis.

Bij tuinderij Doorn zal tijdens deze dag aftrap worden gegeven voor Tuinderij Doorn, 60 jaar in Heerde. Ook is er een streekmarkt waar de collega’s van Toer de Boer op hun producten presenteren.

Over Kom in de Kas

Kom in de Kas is het grootste publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouw en wordt in 2019 voor de 42e keer georganiseerd. In Heerde nemen twee bedrijven deel om te laten zien waar ze trots op zijn: mooie, verse, gezonde en veilige natuurproducten. Ieder bedrijf heeft iets eigens te bieden en er worden bijzondere activiteiten georganiseerd. De openingstijden zijn van 10.00 tot 17.00 uur op zaterdag 6 april. Parkeren kan bij de deelnemende bedrijven, maar het advies is om zoveel mogelijk op de fiets te komen. Kom in de Kas is gratis toegankelijk en wordt mede mogelijk gemaakt door GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Interpolis en Rabobank. Volg Kom in de Kas ook via Facebook, Instagram en Twitter. Voor meer informatie kijk op www.komindekas.nl

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment