A28

REGIO - Van maandag 1 april 20.00 uur tot woensdag 8 mei 05.00 uur voert Rijkswaterstaat groot onderhoud uit op de A28 tussen Harderwijk en Strand Nulde. De A28 richting Amersfoort is twee weekenden afgesloten na afrit Lelystad (13) tot en met afrit Harderwijk-Zuid (11). Ook zijn er avond- en nachtafsluitingen van toe- en afritten. Van maandag 29 april 06.00 tot vrijdag 3 mei 23:59 uur rijdt het verkeer tussen afrit Harderwijk-Zuid (11) en afrit Strand Nulde (10) in beide richtingen over versmalde rijstroken en geldt een snelheidslimiet van 70 km/h. Weggebruikers moeten rekening houden met ernstige verkeershinder en extra reistijd die kan oplopen tot 30 minuten.

Verkeer wordt regionaal omgeleid. Deze regionale omleidingsroutes hebben een beperkte capaciteit, waardoor er grote kans is op vertraging.

Werkzaamheden
De onderhoudswerkzaamheden aan de A28 omvatten onder andere het vervangen en deels versterken van het asfalt en tussen afrit Lelystad (13) en Ermelo (12) wordt geluiddempend asfalt (twee lagen ZOAB) aangelegd. Daarnaast vindt onderhoud aan viaducten en herstel van de vangrail plaats.

Weekendafsluitingen

De A28 is richting Amersfoort is twee weekenden afgesloten na afrit Lelystad (13) tot en met afrit Harderwijk-Zuid (11):

 vrijdag 5 april 21.00 uur t/m maandag 8 april 06.00 uur;

vrijdag 12 april 21.00 uur t/m maandag 15 april 06.00 uur.

Tijdens deze weekenden zijn afgesloten:

  • toerit Lelystad (13);
  • toe- en afrit Ermelo (12);
  • verzorgingsplaats Drielander;
  • afrit Harderwijk-Zuid (11).

Versmalde rijstroken

Van maandag 29 april 06.00 uur tot vrijdag 3 mei 23:59 uur gaat het verkeer tussen afrit Harderwijk-Zuid (11) en afrit Strand Nulde (10) in beide richtingen over versmalde rijstroken en geldt een snelheidslimiet van 70 km/h. Tijdens de werkzaamheden is verzorgingsplaats Dasselaar afgesloten. Naar verwachting is de verzorgingsplaats op 6 mei om 06.00 uur weer open.

Nachtafsluiting toe- en afritten
In de gehele periode zijn op dit traject avond-/nachtafsluitingen van diverse toe- en afritten (zie kader).

Mijd de spits en kies een andere route

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers gedurende de werkzaamheden de A28 tussen Harderwijk en Strand Nulde vooral tijdens de spits te mijden. De extra reistijd kan dan fors oplopen tot 30 minuten. Ook roept Rijkswaterstaat weggebruikers op gebruik te maken van de alternatieve routes over de regionale en snelwegen. Zo kunnen lange files op de snelweg en lokale omliggende wegen worden voorkomen.

Advies aan weggebruikers

  • Overweeg of u de reis op dat moment echt moet/wilt maken.
  • Reis met het openbaar vervoer.
  • Gebruik voor kortere ritten de fiets.

Toch met de auto onderweg?

  • Houd rekening met extra reistijd en vertrek eerder.
  • Volg de aanwijzingen op de borden boven en langs de weg.
  • Raadpleeg de actuele verkeersinformatie via de app Rijkswaterstaat Actueel of volg het twitteraccount van @RWSverkeersinfo.

 Hinder op- en afbouwwerkzaamheden

Vanaf donderdag 25 april tot maandag 29 april vinden opbouwwerkzaamheden plaats voor de aanleg van de versmalde rijstroken in beide richtingen. Het verkeer richting Harderwijk/Zwolle wordt vanaf zaterdag 27 april 08.30 uur over versmalde rijstroken geleid en dan geldt een snelheidslimiet van 70 km/h.

Op vrijdag 3 mei om 23:59 uur worden de rijstroken richting Amersfoort weer opengesteld voor verkeer. Na de afbouwwerkzaamheden van de versmalde rijstroken zijn vanaf zondag 5 mei om 9.30 uur in beide richtingen alle rijstroken weer beschikbaar voor het verkeer.

 Beheer en onderhoud

De snel- en autowegen in Nederland zijn van een goede kwaliteit. Om dit zo te houden voert Rijkswaterstaat regelmatig beheer- en onderhoudswerkzaamheden uit. Zo kunnen mensen en goederen ook in de toekomst vlot en veilig hun bestemming bereiken. Bij slechte weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

 Meer informatie?

Kijk voor meer informatie op www.rijkswaterstaat.nl/grootonderhoudoostnl of bel met de (gratis) landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat 0800-8002 (7 dagen per week bereikbaar: ma t/m vr van 07.00 tot 20.00 uur en za en zo van 10.00 tot 18.30 uur).

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment