Koos Dansen

't HARDE - De boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseert op zaterdag 30 maart een excursie door De Haere. Dit is een stuifzandgebied op de Veluwe, tussen Nunspeet en ‘t Harde. Rond het actieve stuifzand liggen dennenbossen en heide. Het gebied is waardevol vanwege het voorkomen van de vele korstmossen. Ook broeden er diverse vogels waaronder de roodborsttapuit en de boomleeuwerik. De boswachter vertelt over het ontstaan van het stuifzand in dit bijzondere gebied.

Start: 14.00 uur op de parkeerplaats aan het einde van de Badweg, Doornspijk. Duur: ca. 2 uur. Deelname: 5,00 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Betaling: contant op locatie (geen pin aanwezig, graag gepast betalen). Reserveren niet nodig. Informatie: www.glk.nl/activiteiten of Jan Velema, tel. 06-10671723.

Routebeschrijving: vanaf de A28 afslag 16 ‘t-Harde. De Eperweg volgen naar ‘t-Harde. In het dorp afslaan voor het Shellstation linksaf de Wolkamerweg in. De weg in zuidwestelijke richting blijven volgen wanneer deze overgaat in de Bovenweg. De Bovenweg volgen tot men aan linkerzijde de Badweg ziet. Linksaf de Badweg (onverhard) in en deze volgen tot de parkeerplaats. Zie ook het kaartje van de Haere op www.glk.nl.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment