orgelmuseum

ELBURG - Het eerstvolgende concert in het Orgelmuseum zal gegeven worden door Luuk Schuurman uit Dalfsen. Luuk won afgelopen jaar verschillende orgelwedstrijden en is een veelbelovend talent. Het concert vindt plaats op zaterdag 9 maart, en is gratis toegankelijk. Luuk Schuurman speelde aanvankelijk drum, en later een tijdje keyboardles. Toen zijn moeder hem eens meenam naar een orgelconcert, werd hij zo door het instrument gegrepen dat hij op les ging – en soms wel twee uur per dag studeerde na schooltijd. In korte tijd maakte hij zich het instrument eigen, en besloot vorig jaar eens mee te doen aan een aantal orgelwedstrijden. Luuk won zowel de eerste prijs op het Feike Asmaconcours in Ede als het Quintus Orgelconcours in Kampen.

Inmiddels is hij vaste organist van de Hervormde kerk van Rouveen en de Gereformeerde kerk in Hasselt.

Zaterdag 9 maart kunt u naar Luuk komen luisteren. Het concert op het Leeflang-Boonorgel begint om 16.00 uur, inloop vanaf 15.30 uur. Na afloop kan een vrijwillige bijdrage gegeven worden voor het onderhoud van de historische orgels van het museum.

Bezoekers van het concert mogen uiteraard ook het museum bezoeken, maar daarvoor is wel de normale entreeprijs van 7 euro verschuldigd. Museumkaarthouders hebben gratis toegang tot het museum en dat geldt ook voor kinderen tot en met 12 jaar. Het museum is open van 11.00-17.00 uur.

Adres: Van Kinsbergenstraat 5, Elburg.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment