Isala entree

ZWOLLE - Wil je weten waar al die apparatuur aan een IC-bed voor is? Altijd al de Da Vinci operatierobot in actie willen zien? Meer weten over de door ons ontwikkelde apps? Of wil je eens binnenkijken bij Radiotherapie? Het kan tijdens de open dag op zaterdag 16 maart in Isala Zwolle.

De open dag is dit jaar anders dan wat je misschien gewend bent. Zo is er dit jaar geen poppenpoli maar wel verschillende pleinen met interessante thema’s, zoals zorgtechniek, onbekende zorgberoepen en ziekenhuiszorg thuis.

Hightech plein

Weet jij wat een perfusionist doet? Tijdens openhartoperaties bedient hij of zij de hartlongmachine. Deze machine is een buitenmenselijke omlegging en geeft de thoraxchirurg de mogelijkheid om te opereren bij het hart. Met de machine zorgt de perfusionist ervoor dat de bloedcirculatie blijft doorgaan. Wil je zo’n machine in het echt zien? En ben je benieuwd hoe het is om op de OK te werken? Dat laten we o.a. zien op het Hightech plein. Naast dat je deze bijzondere techniek van dichtbij kunt bekijken, kun je al je vragen stellen aan een perfusionist.

Radiotherapie plein

Ken jij de medisch instrumentatietechnicus? Dit zijn technici met hart voor de zorg. De afdeling is verantwoordelijk alle medisch apparatuur, van oor thermometer en infuuspomp tot de CT-scan. Tijdens de open dag kun je verschillende collega’s van deze afdeling ontmoeten en natuurlijk vragen stellen over hun werk, opleiding enzovoort. Luuk Jan Veneman weet alles van CT-scans. Hij is er ook tijdens de open dag. Je vindt hem in het gebouw van Radiotherapie. Daar laat hij je zien hoe een CT-scan er van binnen uit ziet. Bovendien kan hij je alles vertellen over de techniek achter dit apparaat.

Programma open dag

Wil je weten wat er nog meer te zien is op de open dag, bekijk dan het hele programma.

Gratis kaarten

Reserveer vooraf via www.isalaopendag.nl wel even een gratis toegangskaart. De open dag is het meest geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar.

 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment