provincie

REGIO -  De provincie Gelderland kent een subsidieregeling voor het aanleggen van groene schoolpleinen geopend. Meer kinderen die natuur kunnen beleven en ontdekken, betere afwatering, minder verhitting en meer biodiversiteit is het doel. Een groen schoolplein heeft veel voordelen:

  • · Spelen in een groene omgeving maakt kinderen slimmer, creatiever en fitter
  • · Elke dag kans op natuurbeleving en buitenles
  • · Beter sociaal klimaat, minder pesten
  • · Plek voor vogels, insecten, versterkt de biodiversiteit
  • · Minder tegels, meer groen, dus minder last van hitte in de zomer en droge voeten bij heftige buien.

Met de subsidieregeling groene schoolpleinen wil de provincie Gelderland scholen helpen om hun buitenruimte te vergroenen. De regeling slaat aan: al bijna honderd scholen hebben een aanvraag ingediend. Wel valt op dat er ook aanvragen zijn ingediend door scholen, die nog geen concrete plannen uitgewerkt hebben. Voor de inhoudelijke beoordeling van subsidieaanvragen is een schetsontwerp, goede projectbeschrijving en uitgewerkte begroting met dekkingsplan nodig. Advies aan scholen is daarom om de plannen eerst verder uit te werken en pas later subsidie aan te vragen voor de aanleg van het groene schoolplein.

Op het online forum Groene schoolpleinen staan tips & tricks voor de verschillende fases in het proces van start tot uitvoering. Ook kun je er vragen stellen en ideeën voor een groen schoolplein delen. Het IVN Gelderland biedt hierbij ondersteuning.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment