Oostenrijk Chalet

REGIO  – HomeToGo, ‘s werelds grootste zoekmachine voor vakantiewoningen, zocht uit wat vakantiegangers uit Gelderland het meest belangrijk vonden bij het boeken van een vakantieverblijf voor de voorjaarsvakantie. Zo werd onder andere het meest geboekte accommodatietype onderzocht, alsook de meest gewenste voorzieningen. Ook de meest populaire bestemmingen onder de Gelderlanders en de uitgaven aan een accommodatie werden geanalyseerd en op provinciaal niveau vergeleken: Gaan de Gelderlanders bijvoorbeeld in het voorjaar voornamelijk op wintersport of gaan ze eerder een stedentrip maken? En hoeveel geven ze dan gemiddeld uit aan een vakantieverblijf?

Bron: https://www.hometogo.nl/gelderland/#voorjaarsvakantie

De gemiddelde voorjaarsvakantie voor de Gelderlanders van 2019

Uit het onderzoek blijkt dat Oostenrijk de meest geboekte vakantiebestemming was onder de Gelderlanders, gevolgd door Winterberg. Ook blijken het voornamelijk gezinnen te zijn van 3 tot 5 personen. De bevolking uit Gelderland gaf gedurende de vakantie gemiddeld zo'n €143 per nacht uit aan een accommodatie. In vergelijking met de gemiddelde Nederlandse vakantieganger blijkt dat de Gelderlanders minder uitgaven aan een vakantieverblijf dan het Nederlandse gemiddelde van €128.

De meest geliefde accommodatietypes onder de Gelderlanders

45% van de Gelderlanders zocht voor de voorjaarsvakantie specifiek naar een vakantiehuis als verblijf. Verder waren ook appartementen (31%) en hotels (12%) erg populair onder de Gelderlanders

De meest gewenste voorzieningen

De statistieken laten zien dat de vakantie voor de Gelderlanders  wanneer ze een hond mee kunnen nemen naar het vakantieverblijf. Bij maar liefst 24% van de specifieke zoekopdrachten was een diervriendelijke accommodatie namelijk gewenst. Ook is een zwembad (14%) gewenst, gevolgd door internetverbinding (13%).

De onderlinge verschillen tussen de provincies

Vakantiegangers uit Drenthe (€157), Zeeland (€155) en Flevoland (€153), gaven het meest uit per nacht aan hun vakantieverblijf. In Limburg (€107) is er gemiddeld het minst uitgegeven aan een verblijf.

#

Provincie

Gemiddelde uitgaven aan accommodatie

Meest geboekte bestemming (land)

1

Drenthe

€157

Oostenrijk

2

Zeeland

€155

Engeland

3

Noord-Holland

€153

Oostenrijk

4

Zuid-Holland

€144

Nederland

5

Gelderland

€143

Oostenrijk

6

Overijssel

€140

Duitsland

7

Flevoland

€135

Frankrijk

8

Utrecht

€135

Oostenrijk

9

Groningen

€133

Oostenrijk

10

Friesland

€133

Oostenrijk

11

Noord-Brabant

€120

Nederland

12

Limburg

€107

Nederland

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment