alzheimer

ELBURG - Wat kan ergotherapie doen voor iemand met dementie? Welke rol heeft de mantelzorger en hoe kunt u dagelijkse activiteiten met plezier blijven uitvoeren? Hierover zal Paula Kulsdom van Het Baken komen spreken bij het Alzheimer Trefpunt op maandag 11 februari.

Dagelijkse activiteiten zoals koffie zetten, douchen, koken, zijn voor mensen met dementie soms een uitdaging. Ergotherapie aan huis kan helpen om dit zo prettig mogelijk te blijven doen. De oudere met dementie, de mantelzorger en de ergotherapeut gaan een samenwerkingsverband aan met als doel de oudere met dementie zolang mogelijk in staat te stellen betekenisvolle activiteiten naar tevredenheid uit te voeren. Regie, plezier en voldoening van de oudere met dementie bij zijn activiteiten staan voorop. Dit wordt bereikt door aan te sluiten bij de mogelijkheden van de oudere met dementie en deze te vergroten en de mantelzorger te versterken in diens rol. U bent van harte welkom om ook met uw vragen naar het Alzheimer Trefpunt te komen.

Maandag 11 februari staat om 19.00 uur de koffie klaar in ’t Huiken, Lange Wijden 33 in Elburg. Voor meer informatie kunt u bellen met Stichting WIEL, 0525-68 12 12

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment